https www.gandul.ro wp content uploads 2022 04 Fosta soție a lui Elon Musk a vorbit despre relația cu miliardarul

Aşezat în întuneric şi înconjurat de lumânări, Elon Musk le-a vorbit luni, 14 noiembrie, prin videoconferință, liderilor adunați la Summit-ul G20 din Bali, Indonezia. Miliardarul american a oferit lumii viziunea sa despre viitor, una care include extratereştri, tuneluri adânci şi vacanțe în spațiu cu rachetele SpaceX.

Pe filmare, doar faţa şi mâinile lui Musk erau vizibile, restul ecranului fiind care transmitea videoconferința sa fiind negru.

Musk, pus pe glume

„Am avut o pană de curent cu trei minute înainte de acest apel. De aceea sunt complet în întuneric”, a căutat el o explicație pentru magnatul indonezian Anindya Bakrie, care a moderat discuţia. Întrebat de ce nu a vizitat insula tropicală Bali, noul patron al Twitter a glumit spunând că „volumul de muncă a crescut mult în ultima vreme, după preluarea Twitter”.

Conversaţia ceu membrii G20 s-a îndreptat apoi spre tuneluri săpate adânc pentru a combate blocajele din trafic, traversarea lumii cu o rachetă în mai puţin de o oră şi descoperirea de viaţă extraterestră în spaţiu.

„Poate că vom găsi civilizaţii extraterestre sau vom descoperi civilizaţii care au existat în urmă cu milioane de ani” – Elon Musk.

În continuare, patronul Tesla a vorbit cu patos despre avantajele tunelurilor în raport cu maşinile zburătoare, pentru rezolvarea problemelor din trafic. „Vehiculele electrice şi tunelurile sunt cu siguranţă un răspuns la cea mai gravă congestie posibilă în orice oraş, pentru că poţi adăuga oricâte straturi de adâncime doreşti până când congestia este rezolvată”, este de părere Elon Musk.

Ce vrea Elon Musk să vadă
Dincolo de viziunea sa „optimistă” asupra viitorului Indoneziei, ca ţară în curs de dezvoltare, conversaţia cu Elon Musk s-a axat pe perspectivele originale şi îndrăzneţe privind viitorul Terrei pe care omul de afaceri le are.

Jakarta l-a invitat pe Musk să folosească Indonezia ca loc de lansare pentru rachetele SpaceX, subliniind avantajele unei amplasări în apropierea Ecuatorului. În replică, multimiliardarul american, considerat a fi cel mai bogat om din lume, a declarat că şi-ar dori să vadă dezvoltarea unor baze de lansare a rachetelor în întreaga lume. În viziunea sa, asta ar permite oamenilor să călătorească „până în cealaltă parte a lumii” cu de 20 de ori viteza sunetului. „Cred că ar deschide cu adevărat lumea dacă ai putea călători oriunde în mai puţin de o oră”, a subliniat Musk, citat de agenția Reuters.

În încheiere, dincolo de viziunile sale îndrăzneţe despre viitor, Elon Musk nu s-a putut abţine să nu glumească afirmând că el însuşi este la mila capriciilor energetice ale acestei lumi: „Mă uit la acest video şi este atât de ciudat… stau aici, pe întuneric, înconjurat de lumânări!”.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *