Ion Matei
PSD

Ion Matei

Ion Matei este un alt politician care și-a început cariera politică în pragul pensionării. În anul 2016, Matei a candidat, cu succes, pe listele Partidului Social Democrat (PSD). El a devenit consilier local la Sectorul 5.

La vremea aceea era încă angajat în cadrul Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Îmbunătățiri Funciare ISPIF București. Aparent accederea în politică i-a tăiat cheful de muncă. În 2017 politicianul s-a pensionat.

El deține un apartament cu suprafața de 65 de mp. Imobilul a fost achiziționat în anul 1977. Totodată, Matei este proprietarul unui autoturism Renault Symbol, fabricat în anul 2008.

În anul 2018, Ion Matei a câștigat peste 84.000 de lei. Circa 67.000 de lei au venit în calitate de consilier local și 17.000 de lei din pensie. Practic politica este mai profitabilă decât activitatea profesională. Soția sa, Maria Matei, a câștigat în anul 2018 aproape 14.000 de lei, din pensie.

Potrivit declarației de interese, Ion Matei este președinte al PSD Sector 5. El a activat în Comisia de Privatizare, Comerț, Protecția Consumatorului Relația cu Patronatele și Sindicatele din cadrul Consiliului Local Sector 5. Politicianul mai este membru în Comisia de Cultură, Culte, Minorități Naționale și Învățământ. Ion Matei mai face parte și din Comisia de Protecție Socială Sănătate și Societate Civilă.

Related posts

PSD vrea să depună o moțiune de cenzură împotriva guvernului PNL. Care este momentul ales de Marcel Ciolacu

Gheorghe Radu

Alina Angelescu

Parlamentarii PSD, amenințați prin două mesaje că vor fi dați afară din partid dacă nu votează moțiunea de cenzură

Previziuni sumbre pentru traficul pe DN1. Ministrul transporturilor spune că vom sta 17 ore în trafic

Constantinescu Gabriel

Florin Cîțu, explicații după ce și-a depus mandatul: „Cum ar fi fost să-mi zică mie Olguța Vasilescu ‘Cu votul meu te-am făcut premier’?”

Orlando Teodorovici, atac direct la Marcel Ciolacu. A cerut să fie recunoscut de tribunal drept lider al PSD

1 comment

Valentin Păpușă - PSD - Sectorul 5 - Lumea Politică 7 august 2020 at 14:36

[…] Ion Matei […]

Reply

Leave a Comment