Ion Poșircaru
PSD

Mircea Ardeleanu

Mircea Ardeleanu, de profesie inginer mecanic, în prezent consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București (CGMB), nu este un debutant în ale politicii. În perioada 2012-2016 el a fost consilier local la Primăria sectorului 3. Ardeleanu este născut la data de 16 martie 1964.
În 2016, Ardeleanu Mircea a țintit mai sus și a candidat pentru un post în CGMB, pe listele Alianței electorale PSD + UNPR. Ulterior, Mircea Ardeleanu a devenit cunoscut din cauza scandalului cu PNL-istul Ciprian Ciucu, pe care l-a amenințat cu bătaia, anul trecut, în cadrul unei ședințe a CGMB.
La fel ca mulți alții și Mircea Ardeleanu pare să fi profitat de avantajele care vin o dată cu funcția, astfel încât a reușit să-și angajeze unica fiică, pe Georgiana Alexandra Ardeleanu, în cadrul Primăriei sectorului 3, mai exact în cadrul Direcției Impozite și Taxe Locale Sector 3. Practic, avem de-a face cu o întreagă familie de bugetari, întrucât atât Ardeleanu Mircea, cât și soția lui, Ardeleanu Mirela Alexandra, sunt angajați de ani buni la Metrorex.
Potrivit declarației de avere, Mircea Ardeleanu a moștenit, în anul 2000, un teren agricol cu suprafața de un hectar, 10% dintr-un teren intravilan de 200 de mp și 10% dintr-o casă de vacanță, toate imobilele fiind situate în comuna Cocora din județul Ialomița.
Mircea Ardeleanu mai deține un apartament cu suprafața de 80 de mp situat în București, cumpărat imediat după Revoluție, în anul 1990. Totodată, Ardeleanu Mircea este, din anul 2012, titularul unui contract de întreținere pentru un apartament de 70 de mp, aflat tot în București.
Mircea Ardeleanu conduce un autoturism Skoda, fabricat în anul 2009.
Potrivit declarației de avere, în anul 2017, Mircea Ardeleanu a încasat 68.000 de lei ca angajat al Metrorex și 12.000 de lei din indemnizația de consilier în cadrul CGMB. Soția lui, Mirela Alexandra Ardeleanu, a câștigat 55.000 de lei, fiind angajată tot la Metrorex. Statutul de angajat la stat nu a împiedicat-o pe soția consilierului local să fie mandatar în niște procese pe care o anume Ioana Papa le-a intentat Primăriei Generale pentru a face niște retrocedări în baza Legii 10/2001.

Related posts

Gheorghe Șupeală

A.M. Ionescu

Starea de alertă este prelungită de Guvern, pentru că nu mai este nevoie de votul Parlamentului. Răsturnare de situație

Constantinescu Gabriel

Cozmin Gușă vrea numai două blocuri de putere în România: dreapta și stânga. „Ce stiu să facă ăia? Să fure, bineînțeles, ca și tații lor”, spune analistul politic despre partidele noi

Constantinescu Gabriel

Sorina Pintea a fost suspendată din PSD în urma arestării preventive. Ce au mai decis liderii PSD legat de persoanele cu probleme penale

Președintele Iohannis a atacat PSD de față cu aleșii partidului. A spus direct ce gândește

Constantinescu Gabriel

Antonio Ciprian Corneanu

A.M. Ionescu

Leave a Comment