Cezar Iacob este inginer geofizician, antreprenor și debutant în ale politicii. În anul 2016, Iacob a devenit consilier local în Sectorul 3, după ce a candidat pe listele Uniunii Salvați Bucureștiul (USB).

„După nouă ani de activitate în cercetare științifică și trei ani în industrie în funcția de Manager de Dezvoltare într-o corporație, Cezar a pus bazele a două afaceri: în domeniul ingineriei geofizice și respectiv cel al alimentației publice. În ultimii 12 ani a avut, de asemenea, o bogată experiență organizatorică acumulată în sectorul non-profit”, se arată în descrierea sa de pe site-ul Uniunii Salvați România (USR).

Cezar Iacob a terminat în anul 2008 Facultatea de Geologie din cadrul Universității din București. Ulterior, a făcut un master în Științe (Inginerie Geologică de Mediu). În anul 2012 a luat doctoratul în Geofizică. Tot în 2012, politicianul a fost angajat ca asistent cercetare în cadrul Universității din București. Atunci a primit o bursă doctorală POSDRU de peste 20.000 de lei.

A lucrat pentru „coruptul” Ovidiu Tender

În anul 2016, înainte de a intra în politică, Cezar Iacob era manager de proiect în cadrul SC Prospecțiuni SA. Firma aparține controversatului Ovidiu Tender condamnat la 12 ani de închisoare pentru înșelăciune și spălare de bani.

Prospecțiuni SA a fost menționată des în scandalul Roșia Montană. Tender este partenerul tradițional de afaceri al lui Vasile Frank Timiș și este și nașul de cununie al acestuia. Tender a făcut parte, la sfârșitul anilor ’90 și din Gabriel Resources, firma care deține RMGC.

Firma la care a lucrat Cezar Iacob a fost în epicentrul protestelor împotriva exploatărilor aurifere. Aceleași proteste au cristalizat în mare parte grupul din jurul a ceea ce urma să devină USR.

Cezar Iacob – averea

Cezar Iacob are un autoturism Opel Astra fabricat în anul 2003. Politicianul are în cont peste 80.000 de lei. El are însă și datorii – un credit în valoare de 62.000 de lei, contractat în anul 2015, scadent în 2020. În 2018, Cezar Iacob a încasat aproximativ 77.000 de lei. Din indemnizația de consilier local a luat 9.000 de lei. Restul banilor vin din dividendele de la cele două companii pe care Iacob Cezar le administrează.

Conform declarației de interese, Cezar Iacob este asociat și administrator al firmelor ICS Business International SRL și DIRAC SRL.

Firme în domeniul proiectării și resurselor minerale

DIRAC SRL a fost fondată în anul 2009 de Iacob Cezar, Orza Lucian Răzvan, Jianu Denisa Laura, Ștefan Liviu Alexandru, Dardac Mirela și Pancu Ion Marius.

În 2019 DIRAC SRL a raportat un profit de circa 3.300 de lei și o cifră netă de afaceri de 7.000 de lei. În anul 2018, compania a înregistrat un profit de peste 21.000 de lei, cifra netă de afaceri fiind de 28.000 de lei.

ICS Business International SRL a fost fondată în anul 2014 de Iacob Cezar, Călăfăteanu Adina – Maria  și Stan Ioana – Cristina.

Inițial, compania a avut ca domeniu de activitate„ Baruri și alte activități de servire a băuturilor”. În primul an a înregistrat pierderi de aproape 33.000 de lei. ICS Business International SRL a devenit profitabilă după schimbarea domeniului de activitate, în anul 2017. Atunci firma a început să se ocupe de inginerie și consultanță tehnică. Schimbarea a venit cu facturi de 700.000 de lei și un profit de 150.000 de lei.

În 2018 ICS Business International SRL a înregistrat un profit de peste 200.000 de lei, cu o cifra de afaceri  de peste 540.000 lei.

În anul 2020, Cezar Iacob a devenit asociat în firma S.C. Antrepriza de Construcții și Montaj RO-ING. Partenerii săi sunt Ștefan Costache și Liviu – Ștefan Tudorache.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *