Luminita Banisor
USR

Dorina Luminita Banisor

Bănisor Dorina Luminița a debutat în politică în anul 2016, când a candidat pentru un post în Consiliul Local al sectorului 1 al Capitalei, din partea Uniunii Salvati Bucurestiul (USB).
Declarația de avere a Luminiței Bănișor este impresionantă. Dorina Bănișor deține, împreună cu soțul său, Dag Valentin Bănișor, nu mai puțin de 14 terenuri în București, Predeal și jud. Mureș, majoritatea fiind moștenite. Totodată, soții Bănișor sunt proprietarii a șase apartamente, dar dețin și o casă de locuit în București și o casă de vacanță în jud. Brașov. Toate imobilele sunt moștenite de soțul Dorinei Bănișor, cu excepția unui apartament situat în București. Bănișor Luminița mai deține, tot împreună cu soțul său, două autoturisme, dar și bijuterii în valoare de 12.000 de euro.
Din declarația de avere depusă de Bănișor Dorina în anul 2016, aflăm că USB-ista l-a împrumutat pe fostul șef al Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) și fostul soț al creatoarei de modă Rita Mureșan, Ioan Lucian Mureșan, cu 31.800 de euro.
În anul 2007, soții Bănișor au contractat un credit în valoare de 425.000 de euro la Banca Transilvania, scadent în 2025.
Dorina Bănișor deținea, în 2016, 5% din acțiunile firmei Dag Tech SRL și era membru al Club TV 22. Obiectul de activitate al firmei care și-a suspendat activitatea începând cu 1 februarie 2006 era fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice.
Club TV 22 este o asociatie de revoluționari care reunește persoane care au participat la evenimentele din Decembrie 1989 la Televiziunea Română.
Luminița Bănișor a declarat, în 2016, venituri de 47.052 de lei din pensie, 27.276 de lei din chirii și 20.000 de lei din arendă.
Soții Bănișor au fost luptători activi în Revoluția din decembrie 1989, iar, în anul 2013, Dag Valentin Bănișor a cerut CNSAS să îi verifice această calitate.
Numele lui Dag Valentin Bănișor apare, în calitate de pârât, în mai multe procese cu o asociație de proprietari, din cauza faptului că nu a plătit la timp întreținerea. În cele din urmă, la începutul anului 2018, soțul Dorinei Bănișor a fost executat silit.
In 2011, Valentin Dag Banisor a dat în judecată Comisia Locală pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din jud. Mureș.
Înainte de a intra în poiltică, Doina Bănișor s-a implicat prin Asociaţia pentru Protecţia şi Documentarea Monumentelor şi Siturilor (Pro-Do-Mo) în mai multe conflicte juridice legate de construcții cu autorizații ilegale sau fără autorizație.

Related posts

Gheorghe Diaconu

George Dumitrescu

Sorin Cornel Andreiana

George Dumitrescu

Larisa Adriana Antipa

George Dumitrescu

Ancuța-Sorina Comănici

George Dumitrescu

Adrian Cristian Tudose

George Dumitrescu

Dragoș Florin Sion

Mircea Azar

Leave a Comment