Mitran Georgeta
Mitran USR

Georgeta Mitran, născută la data de 31 ianuarie 1961 la Bacău, este încă unul dintre numele noi din viața politică românească. Inginer, freelancer DTP și agent imobiliar, Mitran Georgeta a candidat, în 2016, pe listele Uniunii Salvați România (USR) pentru un loc în consiliul local al sectorului 6.
Georgeta Mitran a lucrat ca și tehnoredactor la Libertatea, Național și Curentul în multe momente activând pentru toate ziarele în același timp, conform datelor publicate în CV-ul ei.
Potrivit declarației de avere, Georgeta Mitran nu are absolut nimic pe numele său, al soțului sau al copilului. Nici la capitolul ”venituri” familia Mitran nu stă foarte bine. Astfel, în 2018, Georgeta Mitran a câștigat aproape 12.000 de lei din indemnizația de consilier local la Primăria sectorului 6 și circa 13.000 de lei de la Senatul României, unde este consilier de parlamentar.
Soțul său, Mitran Firu-Doru, a câștigat puțin peste 2.000 de lei ca broker imobiliar la SC Imozone SRL, iar fiica sa, Mitran Ioana Cristina, medic veterinar, a câștigat anul acesta aproape 33.000 de lei, fiind cea mai bogată din familie.
Anul trecut, Mitran Georgeta a lucrat ca broker imobiliar la Imo-MD Recol SRL, de unde a primit doar 1.300 de lei. În același an, soțul ei a încasat de la DGASPC Sector 6 suma de 6.300 de lei, reprezentând ajutor pentru plata chiriei.
În 2016, Georgeta Mitran a ocupat funcția de tehnoredactor ziare la GT Total Invest SRL și Media Win Management, câștigând 6.000 de lei.
În 2014 firma GT Total Invest a fost implicată într-un dosar de evaziune fiscală. Autoritățile au cerut condamnarea lui Cristinel Marian Telegescu, iar magistrații de la Judecătoria Sectorului 4 au admis cererea în dosarul nr. 34188/4/2014. Firma la care a lucrat consiliera locală a USR fraudase bugetul. O altă instanță a stabilit faptul că nivelul fraudei se ridica în jurul a 1 milion de euro.
Cealaltă firmă la care a activat Georgeta Mitran aparține controversatului Iliuță Naghi, patronul ziarului Național. Acesta este cunoscut pentru diferitele și nenumăratele acuzații de eludare a obligațiilor față de parteneri de afaceri.
Potrivit declarației de interese, Georgeta Mitran este vicepreședinte al filialei USR sector 6.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul