Manuela Muresan USR
Manuela Muresan Sector 1

Manuela Muresan și-a făcut apariția în viața politică din România în 2016. Ea a candidat pe listele Partidului Uniunea Salvați Bucureștiul (USB) la Consiliul Local Sectorul 1.

Manuela Muresan a intrat în atenția publicului o singură dată. Ea a cerut demisia colegei sale de partid, Clotilde Armand.  Mureșan a motivat că Armand nu și-ar exercita așa cum ar trebui funcția de consilier local.

Franțuzoaica a ajuns în atenția Comisiei de etică a USR, însă nu a fost sancționată. Mai mult: Clotilde Armand a preluat conducerea Biroului local al USR Sector 1 și a fost aleasă în Biroul Național de conducere.

Ulterior, partidul a decis excluderea Manuelei Mureșan din formațiunea politică, urmând să solicite și demiterea ei din funcția de consilier local.

Manuela Muresan deține un apartament cu suprafața de 36 mp în Piața Amzei din Capitală, cumpărat în 2004. Singurul venit declarat, în 2018, este de aproape 9.000 de lei. Banii provin din indemnizația de consilier local la Sectorul 1.

Manuela Muresan – averea

În 2016, înainte de a fi aleasă în funcția de consilier local, Manuela Mureșan a fost specialist marketing la Prista Oil Romania SA. A luat de acolo de unde a câștigat 45.000 de lei. Prista Oil este o multinațională din Bulgaria cu acționariat chinez. Firma produce și distribuie uleiuri de motor și comercializează baterii.

În același an, ea a primit și 15.000 de lei reprezentând premiul pentru activități independente acordat de Asociația Opportunity Associates Romania. ONG-ul a beneficiat de mai multe finanțări din fonduri europene având cel mai mare rulaj în 2015 când a încasat 1,1 milioane de lei.

Președinta AOAR este consiolierul parlamentar Mariana Brucher, vicepreședine este Anca Dantes – trainer al Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile

Potrivit declarației de interese, Mureșan Manuela este asociat și administrator la două firme. Cana cu Cireșe SRL a fost înființată în 2008. Magica Mărgică SRL a fost înființată în 2015, dar nu a funcționat niciodată. În ambele companii singurul asociat al Manuelei Mureșan este Rosemary Alexandru.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul