Mihai Galbenu
Mircea Galbenu

Mircea Mihai Galbenu este născut la data de 07 iunie 1984 și a intrat în viața politică în anul 2016, când a devenit consilier local la Primăria sectorului 3, după ce a candidat pe listele Uniunii Salvați România (USR).
Mircea Galbenu a urmat cursurile Academiei de Studii Economice (ASE), Facultatea Cibernetică, Statistică și Informatică Economică și are un master în Managementul Calității.
Potrivit declarației de avere, în anul 2003, pe când avea doar 19 ani, Galbenu Mircea a cumpărat un teren de 3.200 mp și o casă de vacanță cu suprafața de 70 mp în jud. Dâmbovița. Mihai Galbenu mai deține un autoturism Suzuki Vitara, fabricat în anul 2017.
În prezent, Galbenu Mihai este angajat pe perioadă nedeterminată la SC Informatică Feroviară SA, de unde a câștigat, în 2018, 46.000 de lei. Tot în 2018, Galbenu Mircea a câștigat și 4.200 de lei din indemnizația de consilier local la Primăria sectorului 3. În iunie 2017, aceiași instituție era obligată de magistrații Curții de Apel București să-i comunice lui Galbenu niște informații publice pe care acesta le solicitase. „Obligă pârâţii să comunice reclamanţilor informaţiile solicitate, sub sancţiunea unei amenzi de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, care se face venit la bugetul de stat,aplicată Primarului” se arăta în încheierea judecătorilor.
Mihai Mircea Galbenu este vicelider de sindicat la SC Informatică Feroviară SA. Interesant este că, în cadrul aceleiași companii, lucrează și Romeo Mihai Galbenu, tatăl tânărului USR-ist, care ocupă funcția de șef proiect.
În 2009, Romeo Mihai Galbenu s-a judecat cu Primăria București pentru retrocedarea unui teren care a aparținut Paraschivei Galbenu.
Cât despre SC Informatică Feroviară, aceasta a fost înfiinţată ca societate comercială – filială a Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, prin externalizarea servicilor informatice furnizate de Centrul de Informatică al CFR şi de Oficiile de Calcul ale Regionalelor CFR. Statul român este unicul acționar al SC Informatică Feroviară SA, compania funcționând ca și societate pe acțiuni – filială a CFR.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.