Întorsura Buzăului, singurul oraș cu populație majoritar românească din Covasna este bulversat de o administrație care a fost incapabilă să finalizeze proiectele publice importante. Mai bine de jumătate din proiectele mari ale orașului au fost anulate! Motivele sunt legate de interese obscure și incompetență a administrației.
În ultimul an numai 3 licitații finalizate
Administrația orașului Întorsura Buzăului gâfâie atunci când vine vorba despre implementarea proiectelor de dezvoltare. În ultimul an și jumătate, din cele 13 proiecte pe care a dorit să le facă, primarul Raul Urdă a ratat mai bine de jumătate. Opt licitații au fost anulate după lansare.
Seria ratărilor administrației de la Întorsura Buzăului a început în martie 2023 când primăria nu a fost în stare să delege gestiunea câinilor fără stăpân. Licitația a fost ratată și anulată. Funcționarii au reluat procedura în iunie, dar și de această dată au ratat obiectivul.
Aceasta este numai unul dintre exemplele care au făcut ca orașul să fie, pur și simplu incapabil de evoluție.
Trei licitații anulate la un singur liceu din incompetență la Întorsura Buzăului
La începutul lui 2024 primăria a încercat să găsească o firmă care să renoveze Liceul Nicolae Bălcescu. Funcționarii din subordinea lui Raul Urdă au publicat un caiet de sarcini pe care a trebuit să-l corecteze de două ori înainte să anuleze licitația. Licitația a fost lansată pe 12 ianuarie și anulată pe 15 februarie.
Subordonații lui Urdă au mai avut o tentativă de a realiza investiția imediat după prima anulare. Și a doua licitație pentru renovarea Liceului Nicolae Bălcescu a avut același destin tragic și a fost anulată.
Pe 19 aprilie 2024 s-a anulat și ultima licitație prin care Raul Urdă încerca să renoveze liceul Nicolae Bălcescu. Aceiași situație s-a întâmplat și în cazul Liceului Mircea Eliade.
Instituțiile de învățământ din Întorsura Buzăului au rămas și fără mobilă
O altă afacere ratată de primarul Raul Urdă se referă la schimbarea mobilierului din unitățile de învățământ. Primăria a lansat procedura pe 15 februarie și a anulat-o pe 29 martie.
Afacerea era prost gândită de la început. Câștigătorul urma să fie desemnat după unele criterii arbitrare. La selecție, prețul conta numai în proporție de 60 de procente, iar câștigătorul se decidea în funcție de termenul de livrare.
Leave a comment