Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a spus că, că în cazul în care liberalii nu vor avea un candidat comun cu PSD la alegerile prezidențiale, atunci „candidatul PNL va câștiga alegerile prezidențiale” și „se va pune în spatele lui întreaga dreaptă românească”.

„În momentul în care nu vom reuși să mergem pe o soluție de tandem cu cei din PSD, în cazul în care ei nu îl acceptă pe Nicolae Ciucă ca și candidat, vom începe discuții cu toate forțele care se revendică de dreapta pentru a obține susținerea lor pentru generalul Nicolae Ciucă„, a precizat Bogdan. El a subliniat că acest demers este „firesc” și că „comportamentul nostru este deschis și transparent”.

Întrebat dacă o candidatură separată a PNL ar putea afecta guvernarea, Rareș Bogdan a răspuns retoric: „Cu cine să guvernăm? Avem nevoie de majoritate. Nu putem guverna cu partidele de dreapta, care sunt fărâmițate”.

Declarațiile lui Bogdan citate de PsNews vin în contextul în care președintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că „poate funcționa coaliția în continuare”, chiar dacă se va confrunta cu Marcel Ciolacu la prezidențiale. „Aici este vorba de o confruntare politică. Sigur, nu ne așteptăm să fie un fel de tango”, a adăugat Ciucă.

Pe de altă parte, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri că formațiunea sa va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale și a exclus susținerea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de președinte.

Tensiunile dintre cele două partide aflate la guvernare par să se acutizeze pe măsură ce se apropie scrutinul prezidențial, punând sub semnul întrebării viitorul coaliției PNL-PSD.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *