Lucrările de reparații la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse au demarat miercuri, 10 iulie, într-un proiect amplu care va dura 730 de zile. Conform anunțului făcut de Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, echipele de muncitori vor fi active zilnic, timp de 10-12 ore.

„Începând de mâine, 10 iulie, timp de 730 de zile, vor începe lucrări de reparaţie a Podului Giurgiu-Ruse, pe tronsonul bulgar, lucrări care se vor desfăşura zilnic, timp de 10-12 ore, pe durata zilei, pe segmente rutiere de 400 de metri”, a precizat Centrul Infotrafic.

Deși traficul rutier nu va fi complet întrerupt, circulația va fi restricționată la o singură bandă. Zonele afectate vor fi semaforizate, iar personal specializat va dirija traficul. În prima etapă a lucrărilor, restricțiile vor viza sensul de intrare în Bulgaria, urmând ca ulterior să fie afectat sensul de ieșire către România.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o serie de recomandări pentru cetățenii români care intenționează să călătorească în Bulgaria. Printre acestea se numără achiziționarea online a vignetei pentru a evita cozile la ghișeele vamale și pregătirea sumei exacte de 2 euro sau 4 leva pentru taxa de pod, sau utilizarea cardului pentru plată, transmite B1TV.

MAE sugerează de asemenea utilizarea unor rute alternative de intrare în Bulgaria, printre care se numără punctele de trecere a frontierei de la Vidin-Calafat, Kardam-Negru Vodă, Silistra-Ostrov Călărași, precum și diverse opțiuni de ferry-boat.

Autoritățile îndeamnă șoferii să circule cu prudență, să reducă viteza și să respecte semnalizările temporare din zona lucrărilor. Se anticipează că timpul de așteptare la vamă va fi mai mare decât de obicei în această perioadă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *