Dominic Fritz a fost huiduit la un concert, unde a apărut în mijlocul mulțimii

Agenția Națională de Integritate îl acuză pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz, de conflict de interese administrativ, potrivit unui comunicat al instituţiei, remis miercuri presei.

Astfel, potrivit ANI, Dominic Fritz ar fi împrumutat bani, în campania electorală de acum patru ani, de la o persoană fizică iar ulterior a semnat ca primar un act administrativ în folosul societății reprezentate de cel de la care a împrumutat bani.

„Fritz Dominic Samuel, Primar al Municipiului Timișoara, Jud. Timiș

Conflict de interese administrativ

Persoana evaluată a contractat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică.

Ulterior, în perioada exercitării mandatului de primar, în luna noiembrie 2020, a întocmit un act administrativ în folosul societății reprezentată de persoana fizică, încălcând regimul juridic al conflictelor de interese.

Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, se arată în comunicatul ANI.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *