Ironiile din coaliție la Giurgiu, Marian Mina l-a atacat pe Dan Motreanu
Ironiile din coaliție la Giurgiu, Marian Mina l-a atacat pe Dan Motreanu

Ironiile din coaliție au ajuns și la Giurgiu, unde liderul PSD Marian Mina l-a atacat pe șeful filialei PNL Dan Motreanu, așa, ca de la egal la egal – în funcție. Pesediștii sunt supărați că liberalii le critică toate propunerile fiscale, dar nu oferă soluții în loc.

Miercuri, PSD a anunțat oficial că vrea ca marile companii, adică cele „cu venituri de peste 100 de milioane de euro, care își diminuează artificial profiturile” să plătească o taxă de solidaritate:

Aceste firme cu venituri foarte mari au obligația de a plăti un impozit pe profit echivalent cu măcar 1% din cifra lor de afaceri, așa cum plătesc toate firmele mici din România” a fost mesajul oficial al partidului despre noua politică de impozitare.

Prin vocea liderului Marcel Ciolacu, PSD a mai comunicat faptul că „susține reducerea impozitării muncii și creșterea veniturilor angajaților”.

Potrivit  B1TV, Motreanu a transmis că PNL nu e de acord cu propunerea PSD privind taxarea „Se încalcă un principiu de bază al Codului Fiscal, acela că mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate. Partidul Naţional Liberal nu va susţine noi modificări ale Codului Fiscal. Astfel de propuneri vor afecta negativ economia şi mediul de afaceri” a spus prim-vice-președintele PNL.

În plus, liberalii se tem că o astfel de taxă va duce la creşterea preţurilor inclusiv la multe produse de bază: „Orice taxă se regăseşte în preţ și prin urmare vor fi afectaţi tocmai cetăţenii și nu firmele” a adăugat el.

Viziunea liberală transpiră prin toți porii doar când trimiteți secretarii de stat de la PSD la ascuțit creioane”

Așa s-a ajuns ca ca deputatul PSD Marian Mina, liderul organizației PSD Giurgiu, să-l ironizeze pe Dan Motreanu, șeful filialei PNL Giurgiu.

Domnul Motreanu nu nimerește drumurile prin Giurgiu fără „Waze”, dar a găsit, în schimb, să critice propunerile economice și sociale ale PSD.

Hai să clarificăm ceva: voi, la PNL, aveți vreo propunere pe care s-o discutăm?! Ceva, domnule Motreanu, orice ? Sau viziunea liberală transpiră prin toți porii doar când trimiteți secretarii de stat de la PSD la ascuțit creioane, pentru că și-au exprimat o opinie?!”, a reacționat deputatul PSD Marian Mina.

Marian Mina a făcut astfel referire la Florin Lixandru, secretar de stat al PSD în Ministerul Educației, care a fost lăsat fără atribuții de către ministrul Ligia Deca, după o postare pe Facebook.

Am înțeles: nu vreți ca oamenii să fie taxați mai puțin pe munca lor. Nu vreți ca toate firmele să plătească corect. Nu vreți nimic din ceea ce înseamnă echitate și echilibru.

Dar, stați liniștit, domnule Motreanu! N-ați vrut nici reglementare la prețurile la energie și gaze sau taxa de solidaritate pentru companiile din energie.

Și s-au făcut! Și a fost bine pentru România!!!”, a mai scris Marian Mina, într-o postare pe Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *