Marian Godină ar susține direct administrația USR din Brașov. Acuzații
Marian Godină ar susține direct administrația USR din Brașov. Acuzații

Marian Godină ar susține direct administrația USR din Brașov, condusă de Allen Coliban. Sunt acuzațiile formulate împotriva polițistului devenit celebru ca blogger de către jurnalistul brașovean Răzvan Negrea, care susține că Marian Godină, aflat în prezent în concediu de paternitate, încalcă statutul polițistului, și, mai mult, l-a amenințat și cu bătaia.

Domnul Godină are statut de funcționar public, un statut special, iar prin lege, din câte cunoaștem nu are voie să facă apartenență politică

Eu sunt convins că nu este nici măcar membru de partid, deoarece nu are voie, dar de nenumărate ori și-a făcut publice afinitățile față de USR, afinități care nu sunt străine, partid care nu este străin de familia Godină. Domnul Radu Dascălu, socrul domnului Godină este, din câte am înțeles, și astăzi, consilier personal al primarului pe probleme de politică locală.

La toate dezbaterile la care domnul Godină a participat a instigat, câteodată a și amenințat, a pus presiuni. Dacă vă uitați pe live-ul de ieri al domnului Godină, de după ședința de consiliu local în care domnia sa plecă la București, chiar dumnealui spune că consideră că trebuie să pună presiuni. Ori, nu înțeleg de ce această presiune din partea unui personaj care trebuia să fie apolitic. Mai mult de atât, domnul Godină a stat într-un colț, iar când proprietara site-ul Gazeta Brașovului, un alt trust media de aici din Brașov, ar fi luat cuvântul, mai în șoaptă ar fi înjurat-o. Eu unul nu am auzit, dar colegul meu și încă un coleg de la un alt trust au auzit aceste înjurături, deci din punctul meu de vedere, consider ca domul Godină cam încalcă statutul funcționarului public” a declarat pentru PsNews Răzvan Negrea.

El a recunoscut că a avut antecedente în relația cu Godină, și n-ar fi auzit direct înjurăturile.

„Doar mărturii, eu nu am stat lângă domnul Godină, pentru că, probabil din ce ați înțeles și din celelalte materiale, eu am avut o altercație verbală cu domnul Godină în 16 ianuarie 2023, atunci când cei de USR a organizat o dezbatere publică pentru a încerca să convingă consilierii locali cât de benefic este acest regulament al construcțiilor în pantă.

Domnul Godină nu numai că a participat, exact înaintea acelei dezbateri a venit silențios spre mine și ceilalți jurnaliști care eram în sală, a venit spre mine cu amenințări, la un moment dat se dezbrăcase să își arate mușchii, cu expresii de genu: ”vrei sa ți-o pun?”, ”ești șmecher?”, ”ai tupeu?”, chestii din-astea golănești care se făceau în tinerețe prin spatele blocului, nici de cum într-o sală a Filarmonicii Brașov. Plus de asta începuse să filmeze, iar când a văzut că un prieten de-al meu îl filma la rândul domniei sale, începuse ”uite-l și pe ăsta, mă filmează”. Din păcate, prietenul meu a întrerupt filmarea, iar domnul Godină, a început să îl legitimeze. Ori în timpul liber eu nu știu dacă un polițist care se află în concediu de creștere a copilului și primește indemnizație are voie să legitimeze un om aflat într-o sală a filarmonicii”.

Reacția lui Marian Godină

Marian Godină a explicat doar că a luat atitudine civică pentru a opri un proiect imobiliar controversat care îi va afecta pe brașoveni, dar și pe urmașii lor.

Un consiler local poate vota pentru, împotrivă sau să se abțină.

În cazul regulamentului privind construcțiile în pantă care ar stopa fenomenul distrugerii orașului prin apariția unor blocuri pe dealuri, toți consilierii locali brașoveni ai PSD și PNL s-au abținut până acum de două ori. Mâine este supus la vot pentru a treia oară.

Stau și mă întreb ce înseamnă această abținere? Eu înțeleg așa: dacă sunt luat ca din oală și nu sunt perfect lămurit asupra unei probleme, mă abțin, da. Nu pot vota ceva fără să știu ce. Dar acest proiect e în dezbatere din septembrie. Păi atunci, nu îți e rușine să te abții?

Nu cumva această abținere e o mascare a lașității? Ca să nu pari rău că ai votat împotrivă, te abții. Ce-i asta? În atâtea luni nu ai priceput încă ce trebuie să votezi? Atunci pentru ce ești plătit la fiecare ședință? Asumă-ți și votează împotrivă măcar. Nu fi laș!

Mâine voi merge și eu la ședință și voi fi foarte atent la ce se va discuta și cum se va vota.

Vor urma apoi zile interesante în care voi posta fotografii cu fețele consilierilor locali care au votat pentru distrugerea dealurilor brașovene.

Aud că au mai fost cetățeni la ședințele anterioare, iar o consilieră de la psd îi lua la întrebări.

Doamnă, mâine nu vă va mai merge cu d-astea! Voi nu sunteți în postura să luați cetățenii la întrebări, noi, cetățenii, vă putem lua la întrebări! Și veți fi luați la întrebări, mă voi ocupa de asta.

Mă voi ocupa și să vă știe toată țara cum votați și să vă vadă cine sunteți. Vă urez succes mâine!

Brașoveni, voi aveți ocazia să-i vedeți live, mâine, de la ora 12, la Consiliul Local, pe cei care decid soarta copiilor voștri” scria Marian Godină pe contul său de Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *