Schimb de replici între premierul Marcel Ciolacu și ministrul de Interne Cătălin Predoiu, din cauza OUG 84 care a revoltat șoferii. Premierul l-a atacat pe ministrul PNL chiar în debutul ședinție de guvern, când l-a criticat că „a pus căruța înaintea cailor” și i-a transmis că speră că „și-a învățat lecția”. Replica ministrului a venit la conferința de presă de după ședința de Guvern. „Dezbaterea publică asupra proiectului de ordonanță a început în toamna anului trecut, în octombrie”, a spus Predoiu.
În debutul ședinței de Guvern de joi, premierul Marcel Ciolacu i-a reproșat ministrului modificările Codului Rutier, cu aceeași sintagmă folosită și de președintele Klaus Iohannis cu o zi în urmă, când a comentat scandalul OUG 84.
„Măsurile luate pentru a preveni dramele cauzate de consumul de droguri la volan sunt foarte importante, dar nu pot afecta drepturile şi libertăţile cetăţeneşti. Vom monitoriza foarte atent în continuare problema testării antidrog, doar aşa putem preveni tragedii precum cea de la 2 Mai. Ministerile Sănătăţii şi Afacerilor Interne vor prezenta lunar o analiză comună despre capacitatea de respectare a termenului de 72 de ore. Pregătim inclusiv norme privind recoltarea, depozitarea şi transportul mostrelor în vederea testării antidrog. Vor fi gata în cinci zile de la intrare în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă de azi. Sper că domnul ministru Predoiu a învăţat lecţia şi în viitor nu va pune căruţa înaintea cailor. Domnul ministru oricum va ieşi la briefing şi va explica românilor modificările de azi”, a declarat Ciolacu.
După ședința de guvern în care Executivul a adoptat moficările la OUG 84, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu a ieșit într-o conferință de presă în care a răspuns reproșurilor.
„Ce aş vrea să precizez, sunt obligat să o fac faţă de Ministerul de Interne şi colectivul de muncă şi faţă de PNL, vizavi de reproşul premierului, pe care l-aţi văzut cu toţii, faptul că dezbaterea publică asupra proiectului de Ordonanţă a început în toamna anului trecut, în octombrie. Pe parcursul dezbaterii publice de la MAI, în mod repetat, în scris dar şi verbal, prin reprezentanţii IML, Ministerul de Interne a fost informat de către reprezentanţii INML asupra faptului că pot efectua, din această vară, analize toxicologice, în temern rezonabil, de 3 până la maxim 7 zile, menţionând de asemenea că investiţiile în capacitatea de analiză a instituţiilor de medicină legală vor creşte”, a spus Predoiu.