Ciolacu a anunțat noi măsuri de sprijin și ajutor de stat de 300 de milioane de lei

Guvernul României a anunțat joi o serie de măsuri pentru susținerea mediului de afaceri și dezvoltarea infrastructurii naționale. Premierul Marcel Ciolacu a prezentat, la începutul ședinței de Guvern, un pachet de sprijin financiar și noi proiecte de investiții.

„Continuăm sprijinul pentru mediul privat și alocăm 300 de milioane pentru finanțarea în luna iulie a unor scheme de ajutor de stat,” a declarat premierul Ciolacu, subliniind angajamentul guvernului față de sectorul privat.

Pachetul de sprijin include:

  • Stimularea investițiilor pentru dezvoltare regională
  • Finanțarea schemei IMM Invest Plus
  • Compensarea suplimentară a creșterii accizei la motorină pentru transportatori

În plus față de aceste măsuri economice, premierul a anunțat și aprobarea unor noi investiții în infrastructura rutieră și feroviară, în valoare totală de 700 de milioane de lei, finanțate din fonduri europene și de la bugetul de stat.

„Este vorba despre realizarea a două noduri rutiere pe Autostrada A1, în județele Timiș și Hunedoara. Alte trei proiecte vizează reabilitarea infrastructurii feroviare, mai exact poduri și tuneluri de cale ferată în Brașov și Galați,” a precizat Ciolacu.

Aceste inițiative demonstrează angajamentul guvernului de a stimula creșterea economică prin sprijinirea mediului de afaceri și de a îmbunătăți infrastructura națională, contribuind astfel la dezvoltarea pe termen lung a României.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *