https www.gandul.ro wp content uploads 2023 01 Clotilde Armand

Clotilde Armand a pierdut alegerile pentru Primăria Sectorului 1 al Capitalei, dar continuă să susțină că au existat „fraude” și că, astfel, ar fi fost dezavantajată. Mai mult, Armand a anunțat că a cerut Biroului Electoral Central (BEC) să anuleze alegerile din Sectorul 1 al Capitalei.

Clotilde Armand va preda „ștafeta” în luna octombrie a acestui an, iar primarul ales – liberalul George Tuță – va demara acțiunile prin care își va transpune în realitate proiectele anunțate în campania electorală.

Până atunci, însă, Clotilde Armand lansează acuzație după acuzație și transmite că are dovezi care i-ar susține punctul de vedere și care ar demonstra că alegerile de la Sectorul 1 au fost „fraudate”.

  • „Am cerut Biroului Electoral Central să anuleze alegerile locale din Sectorul 1”.
  • „Nu sunt suspiciuni, avem probe certe pentru aceste hoții electorale care au avut loc pe 9 iunie 2024”.
  • „Am descoperit secții de votare din care lipsesc sute de buletine de vot din urne, procesele verbale au fost modificate grosolan la sediul Biroului Electoral Sector 1, iar în cel puțin 41 de secții de votare (aproximativ un sfert din secțiile de votare din Sectorul 1), cheile de control nu dau 0 (zero), adică numărul de buletine primite este mai mare decât suma dintre cele utilizate și cele anulate, diferențele fiind extrem de mari”.
  • „Certificarea unor alegeri frauduloase pune sub semnul întrebării însuși statul de drept, încrederea cetățenilor în procesul electoral, încurajarea fraudei și a nerespectării principiului legalității în procesele electorale și, în final, la dictatură/ instaurarea unui stat mafiot”.
  • „Toate aceste fraude și nereguli au influențat decisiv rezultatul final al alegerilor”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Victoria lui Tuță e clară, dar Clotilde Armand nu renunță la acuzații

Prima întrebare care se pune este aceea dacă primarul Clotilde Armand poate să accepte înfrângerea pe care a suferit-o în fața lui George Tuță, fără a mai acuza „mutări de culise” care ar fi dus la scenariul în care nu a obținut numărul de voturi pe care îl anticipase.

Nu trebuie uitat că Armand a părut extrem de sigură pe ea, în timpul campaniei electorale, iar rezultatul înregistrat în alegeri a fost un adevărat șoc.

Ce-a de-a doua întrebare este legată de minimalizarea rezultatelor obținute de George Tuță, iar Clotilde Armand pare decisă să le transmită propriilor susținători că doar „sistemul” ar fi învins-o, nu un contracandidat care a reușit să-i convingă pe locuitorii din Sectorul 1 că poate face mult mai mult pentru binele acestora.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *