La șapte luni de la incendiul devastator care a șocat România, Ferma Dacilor și-a redeschis parțial porțile pentru public. Cornel Dinicu, a relata cum se va desfășura activitatea.
„Am deschis o parte din fermă. Vom funcționa pe rulote mobile, containere mobile, până ies toate celelalte avize necesare pentru restaurantul care a rămas,” a declarat Dinicu pentru Libertatea, explicând strategia adoptată pentru a relua activitatea în condițiile actuale.
Patronul a subliniat că funcționarea actuală se bazează pe facilități mobile și grătare în aer liber, pentru care susține că nu sunt necesare autorizații speciale: „Acum funcționăm pe grătare, în aer liber. Pentru astea, pentru containerele mobile, nu ne trebuie autorizație. Mâncarea o gătim afară, la proțap, în rulotele mobile.”
Redeschiderea vine în contextul unei anchete în curs și al unor dificultăți în obținerea autorizațiilor complete. Dinicu, inculpat pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, a menționat că se confruntă cu „reticența autorităților locale care nu știu carte”, referindu-se la procesul anevoios de obținere a autorizațiilor necesare.
În ciuda tragediei care a dus la pierderea a opt vieți, inclusiv a fiului său, Dinicu rămâne determinat să mențină Ferma Dacilor în funcțiune. „Nu sunt slab. Mi-au murit părinții, mi-au murit trei frați, mi-au murit prieteni. Am văzut la moarte în viața mea…, dar nu se compară niciuna cu ce s-a întâmplat,” a mărturisit el.
În martie, într-un gest simbolic, Dinicu și comunitatea locală au plantat 150 de nuci în memoria victimelor, marcând un nou început pentru complex și pentru cei afectați de tragedie.