La șapte luni de la incendiul devastator care a șocat România, Ferma Dacilor și-a redeschis parțial porțile pentru public. Cornel Dinicu, a relata cum se va desfășura activitatea.

Am deschis o parte din fermă. Vom funcționa pe rulote mobile, containere mobile, până ies toate celelalte avize necesare pentru restaurantul care a rămas,” a declarat Dinicu pentru Libertatea, explicând strategia adoptată pentru a relua activitatea în condițiile actuale.

Patronul a subliniat că funcționarea actuală se bazează pe facilități mobile și grătare în aer liber, pentru care susține că nu sunt necesare autorizații speciale: „Acum funcționăm pe grătare, în aer liber. Pentru astea, pentru containerele mobile, nu ne trebuie autorizație. Mâncarea o gătim afară, la proțap, în rulotele mobile.”

Redeschiderea vine în contextul unei anchete în curs și al unor dificultăți în obținerea autorizațiilor complete. Dinicu, inculpat pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, a menționat că se confruntă cu „reticența autorităților locale care nu știu carte”, referindu-se la procesul anevoios de obținere a autorizațiilor necesare.

În ciuda tragediei care a dus la pierderea a opt vieți, inclusiv a fiului său, Dinicu rămâne determinat să mențină Ferma Dacilor în funcțiune. „Nu sunt slab. Mi-au murit părinții, mi-au murit trei frați, mi-au murit prieteni. Am văzut la moarte în viața mea…, dar nu se compară niciuna cu ce s-a întâmplat,” a mărturisit el.

În martie, într-un gest simbolic, Dinicu și comunitatea locală au plantat 150 de nuci în memoria victimelor, marcând un nou început pentru complex și pentru cei afectați de tragedie.

Constantinescu Gabriel

Gabriel Constantinescu este unul dintre jurnaliștii care a acoperit vreme îndelungată zona socială din presa online. Cu experiență în alegerea știrilor, Gabriel este pasionat de sport și drumeții....

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *