Radu Mihaiu, despre unificarea dreptei în jurul USR: „Elena Lasconi este mai bine poziționată"
Radu Mihaiu, despre unificarea dreptei în jurul USR: „Elena Lasconi este mai bine poziționată"

În urma declarațiilor recente ale liderului PNL, Nicolae Ciucă, privind necesitatea unei alianțe de dreapta pentru câștigarea alegerilor prezidențiale, Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 din București și reprezentant USR, a venit cu ideea susținerii candidatului USR.

Radu Mihai vrea o dreaptă unită, așa cum a spus și Nicolae Ciucă, dar a subliniat poziția avantajoasă a candidatului USR: „Dreapta trebuie să câștige alegerile prezidențiale, avem un candidat foarte bun în persoana doamnei Lasconi. Sunt convins că dacă și PNL recunoaște realitatea o să poată să vină alături și să o susțină pe Elena Lasconi.”

Primarul Sectorului 2 a argumentat în favoarea candidaturii Elenei Lasconi, menționând, într-o emisiune B1TV: „Cred că așa cum arată lucrurile în acest moment și campania pe care a avut-o până acum PNL și domnul Ciucă și campania doamnei Lasconi, în acest moment vorbim exclusiv de candidați, Elena Lasconi este mai bine poziționată”.

În același timp, Mihaiu a criticat dur coaliția PSD-PNL pentru promisiunile de creștere a pensiilor, pe care le consideră nefundamentate din punct de vedere bugetar: „Nu s-au uitat pe buget pentru că nu au acoperire bugetară. Legea aceasta a pensiilor, pe anul acesta, nu are acoperire bugetară. Anul acesta nu au suficient de mulți bani pentru cât au spus că o să crească pensiile.”

El a adăugat că guvernul va fi nevoit să facă ajustări bugetare semnificative pentru a-și onora promisiunile: „Vor trebui să facă rectificare bugetară, să ia bani de undeva și să îi pună la pensii, pentru că nu îi au acum. Este una dintre probleme”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *