Deputatul PNL Adrian Cozma a lansat o serie de acuzații dure la adresa partenerilor de coaliție de la PSD, punând sub semnul întrebării viitorul alianței guvernamentale și chiar ruperea coaliției. Cozma a declarat că PNL nu mai poate continua colaborarea cu PSD în actuala formulă.

„Miniștri PNL nu mai pot sta la masă cu cei de la PSD, cei care ne-au înjurat și jignit la Congresul PSD,” a afirmat Cozma, făcând referire la recentele declarații ale liderilor social-democrați. El a subliniat că retragerea miniștrilor PNL din guvern este o posibilitate reală, dacă nu se îndeplinesc anumite condiții.

Printre cerințele PNL se numără scuze publice din partea PSD și demisia lui Sorin Grindeanu din funcția guvernamentală. „Până nu își cer scuze cei de la PSD public față de noi și față de președintele PNL, și domnul Grindeanu nu își dă demisia, noi nu mai putem coabita cu ei,” a declarat Cozma, conform B1TV.

Adrian Cozma: „Miniștri PNL nu mai pot sta la masă cu cei de la PSD, cei care ne-au înjurat și jignit la Congresul PSD. Retragerea miniștrilor din Guvern ar însemna ca în continuare, ori domnul Ciolacu își dă demisia, ori în momentul de față până nu își cer scuze cei de la PSD public față de noi și față de președintele PNL, și domnul Grindeanu nu își dă demisia, noi nu mai putem coabita cu ei, ca să fie foarte clar. Noi am adus din păcate PSD-ul la guvernare, pentru că așa a fost atunci la acel moment”.

Deputatul liberal a caracterizat alianța cu PSD drept „contra naturii”, amintind de controversele din trecut legate de Ordonanța 13 și protestele masive generate de aceasta. El a acuzat PSD de incompetență în gestionarea unor probleme recente din domeniul sănătății și asistenței sociale.

Nu ne-au salvat, noi i-am salvat pentru că din păcate astăzi la PSD este aceeași echipă din Ordonanța 13, cu Tudose, cu domnul Romașcanu, cu Grindeanu. Este aceeași echipă care a generat Ordonanța 13 și a scos 600.000 de oameni în stradă. Așa a fost atunci, așa a fost matematica din păcate. Am spus tot timpul că este o alianță contra naturii, nu am avut ce face. Tot ceea ce am spus eu se adeverește, că tot ceea ce face PSD-ul și ne uităm în domeniul sănătății și al asistenței sociale, unde domnul Budăi anul trecut cu azilele groazei a fost un dezastru, acum vedem problemele de la Sfântul Pantelimon și tragedia care s-a întâmplat acolo. Domnul Ciolacu nu a luat nicio măsură. Această atitudine prin care PSD ne spune ce vom face noi nu este altceva decât o disperare a PSD care s-a umflat în pene sâmbătă și astăzi și-au dat seama că au probleme după declarațiile pe care le-au făcut” a mai spus liberalul.

Grindeanu, despre „armata de ostași galbeni”: „Cel mai bine se pricep să fure munca altora”

La congresul PSD din weekend, Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD i-a acuzat pe liberali, partenerii de coaliție ai PSD de oportunism, spunând că ”se pretind un fel de roi de harnic de albine care dau miere, dar de fapt nu fac decât să stea cu mâinile în buzunarele altora”.

Trebuie să ieșim din haosul prin care prin interese meschine unii încearcă să prăbușească România. Trebuie să aduce cu picioarele pe pământ armatele de ostași galbeni care se visează a fi brokeri de putere în România. Se pretind un fel de albine care dau miere, dar de fapt nu fac decât să stea cu mâinile în buzunarele altora.

Cel mai bine se pricep să fure munca altora. Sunt, de fapt, niște viespi care își fac cuibul în casele altora și încearcă să-i alunge pe locuitorii de drept. Sunt niște impostori cu politici parazitare și ca orice parazit încearcă să-și ucidă nemilos, încet, cu viclenie gazda care i-a ținut în viață”, a declarat Sorin Grindeanu, conform România TV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *