Premierul Marcel Ciolacu spune că a fost „deranjat” de remarca președintelui Klaus Iohannis în legătură cu negocierile pentru portofoliul de comisar european. „Negocierea pentru această poziţie a fost făcută la nivel de prim-ministru şi cred că este mai bine să îl întrebaţi pe prim-ministru cum ne-a spus tuturor că va obţine un portofoliu economic şi a obţinut un portofoliu social care încă trebuie clarificat ce conţine”, a spus Klaus Iohannis, miercuri. „Am văzut ce negociază dânsul. (…) Sunt mai bun negociator decât el”, spune Ciolacu.

Aflat la New York pentru a susţine intervenția națională, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat ce părere are despre portofoliul obținut de Roxana Mînzatu, respectiv cel pentru Educație, Muncă și Drepturi Sociale.

Potrivit acestuia, Marcel Ciolacu trebuie să dea explicaţii cu privire la acest subiect, amintind că premierul „ne-a spus tuturor că va obţine un portofoliu economic şi a obţinut un portofoliu social care încă trebuie clarificat ce conţine”.

„M-a deranjat remarca președintelui de ieri, că a negociat Ciolacu, cu economicul. Îmi cer scuze față de domnul președinte, sunt un mai bun negociator decât dânsul”, a spus Marcel Ciolacu, într-un interviu la HotNews.

„Am vrut să obțin ceva mai bun pentru România. Negocierile sunt și prin mesajele prin care le transmiți în spațiul public. Eu sunt social democrat. Cele mai mari provocări ale României sunt în zona social democrată. Un portofoliu pe muncă, locuințe, are componente economice, cu viața reală a românilor de acum, cu pensii, cu salarii.

Dacă am reușit să prind și o funcție de vicepreședinte executiv, normal că am spus că am avut o reușită în negocieri. Dar să vină președintele României care ar fi trebuit să fie lancea de negociere în Consiliul European, mi se pare…am pretenții mai mari de la președintele României. Nu poți să faci jocuri de astea meschine și schimb de mingi cu mine ieftine. Am văzut ce negociază dânsul. Diferența dintre mine și el e că eu nu am negociat nimic pentru Marcel Ciolacu și pentru PSD”, spune premierul, despre portfoliul ocupat de Roxana Mînzatu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *