O fetiță de 6 ani din București a fost atacată și mușcată de față de un câine din rasa Akita Inu, în timp ce mergea spre școală împreună cu mama ei. Incidentul s-a petrecut în apropierea școlii, iar câinele era plimbat în lesă de stăpânul său, însă fără botniță, deși era de talie mare.

Fetița a fost transportată de urgență la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”, unde a fost operată. Ea a rămas internată în secția de chirurgie plastică, sub supravegherea medicilor, alături de mama sa. Pe lângă operație, medicii i-au administrat vaccinul antirabic și tratament antibiotic, transmite B1TV.

Proprietarul câinelui are acum un dosar penal pentru că nu a luat măsurile necesare pentru a preveni atacul. În prezent, acesta este cercetat în libertate, dar riscă o pedeapsă de la șase luni la trei ani de închisoare. Dacă fetița mușcată de câine  va avea nevoie de mai mult de trei luni de îngrijiri medicale, pedeapsa poate crește până la cinci ani de închisoare.

Deși rasa Akita Inu nu este clasificată ca fiind periculoasă în România, incidentul a adus în discuție necesitatea unor măsuri mai stricte. În mod curent, legea impune botniță și înregistrarea la poliție doar pentru câinii din rase considerate periculoase, cum ar fi Pitbull, Rottweiler, Dog Argentinian și Cane Corso.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *