Ciucu spune că s-ar da pe sine în judecată dacă ar fi din familia femeii ucise de câini: N-aș sfătui pe nimeni să se ducă pe acel teren
Ciucu spune că s-ar da pe sine în judecată dacă ar fi din familia femeii ucise de câini: N-aș sfătui pe nimeni să se ducă pe acel teren

La o săptămână de la tragedia produsă lângă Lacul Morii din Capitală, unde Ana Oros a murit mușcată de câini, primarul Sectorului 6 spune că, dacă ar fi în locul familiei victimei, ar da în judecată toate autoritățile, inclusiv pe el însuși. Ciprian Ciucu a mai declarat, la Digi24, că pericolul încă persistă în acea zonă și că nu le recomandă oamenilor să treacă pe acolo. Întrebat de ce nu montează măcar un semn prin care să-i avertizeze pe oameni despre pericol, Ciprian Ciucu spune că nu s-a găndit. Și arată cu degetul, din nou, spre Primăria Generală, despre care spune că nu poate gestiona serviciile publice.

„Acea zonă este un câmp de 60 de hectare. E probabil să mai fie câini. N-aș sfătui pe nimeni să se ducă acolo. (…) Vina trebuie să fie corect asumată și noi ne asumăm partea noastră de vină și avem propriile anchete interne. (…) Terenul e foarte mare. Politia Locală a dat amenzi: îngrădește-ți terenul. A venit omul la primărie să obțină autorizație de construcție pentru îngrădirea terenului”, a spus primarul Ciprian Ciucu.

Întrebat dacă ar da în judecată statul român dacă ar face parte din familia femeii ucise, Ciucu a spus: „Cu siguranță. Pe toată lumea, inclusiv pe mine”. Edilul Sectorului 6 a anunţat că va face o plângere penală împotriva celor care „au deturnat” Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) de la misiunea sa. „Înainte erau 90 de hingheri, acum mai sunt 10. Bugetul a fost deturnat către alte lucruri (…). Câinii au început să reapară în Bucureşti foarte mulţi (…) pentru că nu mai sunt prinşi (…), nu mai sunt locuri în adăposturi”, a spus Ciprian Ciucu, vineri, la Digi 24.

Ciucu a menţionat că terenul unde o femeie a fost ucisă de câini în zona Lacul Morii nu a fost împrejmuit, pentru că se află într-o zonă inundabilă şi nu pot fi emise autorizaţii de construire în astfel de perimetre. „Cineva a împroprietărit pe cineva (…); acolo doar prin înţăruşare este permisă aşa-zisa delimitare”, a explicat edilul Ciucu. Potrivit acestuia, sunt multe căi de acces în zonă, iar numărul de poliţişti locali este insuficient pentru ca acestea să fie păzite. „O să punem camere, au mai fost puse, dar au fost date jos. (…) Acel teren a mai fost curăţat de câini. Nu este pentru prima oară când a fost plin de câini. Înainte ASPA (…) acţiona altfel (…), aveau patrule (…). Teza este că serviciul de ecarisaj a fost distrus, banii nu s-au mai dus pe prindere, ci pe alte lucruri”, a spus Ciprian Ciucu.

Edilul a menţionat că nu a vorbit cu primarul general, Nicuşor Dan, după ce o femeie a fost ucisă de câini în zona Lacul Morii. „Mi-am pierdut foarte mult încrederea în capacitatea Primăriei Municipiului Bucureşti de a gestiona anumite servicii publice, de aceea încerc să fac cât mai multe”, a susţinut Ciucu. El a adăugat că l-a sprijinit foarte mult pe Nicuşor Dan. „Din momentul când a devenit primar general am zis ok, fiecare primar trebuie să aibă doi ani cel puţin să arate ce poate. I-am spus că vreau să colaborăm, să am o relaţie apropiată (…). L-am sprijinit (…), m-am pus în faţa partidului pentru el (…), care de mult timp mi-a cerut să-i retragem sprijinul”, a afirmat Ciprian Ciucu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *