Sergiu Mihalcea, jurnalist cu viziuni proruse, deschide lista AUR pentru Senat. A fost descrisca fiind „mai putinist decât Putin”. Afirmațiile sale de-a lungul timpului
Sergiu Mihalcea, jurnalist cu viziuni proruse, deschide lista AUR pentru Senat. A fost descrisca fiind „mai putinist decât Putin”. Afirmațiile sale de-a lungul timpului

Sergiu Mihalcea, jurnalistul care deschide lista AUR de candidați pentru Senat în județul Ilfov, este cunoscut pentru viziunile sale pro-ruse și participările frecvente la evenimente organizate de Ambasada Rusiei din România. Mihalcea a făcut mai multe declarații controversate, sugerând o susținere a politicilor rusești și criticând abordările pro-occidentale ale României.

Costin Andrieș l-a descris pe Mihalcea ca fiind „un individ mai putinist decât Putin”, redând câteva dintre declarațiile făcute de acesta la diverse evenimente găzduite de Ambasada Federației Ruse, transmite B1TV.

Printre declarațiile candidatului AUR se numără afirmații precum:

– „Dumneavoastră, națiunea rusă, știți mai bine cum își poate apăra un popor unit țara, cu icoana Maicii Domnului deasupra capetelor”

– „Faptul că am onoarea să fiu invitat azi aici, în cadrul acestei conferințe organizate sub Înaltul patronaj al Ambasadei Federației Ruse la București, îl văd ca pe o apreciere a dialogului, singurul care construiește pacea”

– „Pentru România pare normă europeană impusă ca să acuz și să-i defăimeze pe ruși. Trăiesc în țara unde cine vorbește rusește este considerat automat rusofon, iar cine vorbește în engleză înseamnă că automat are dreptate”

– „În România, azi, opiniei publice i se insuflă de către mass media un singur șablon de gândire laudativ american, indiferent de situație și în aceeași măsură antirusesc defăimător, indiferent de situație”

– „Federația Rusă este considerată amenințarea supremă a Europei. Ca un „dușman” ce este, Rusia amenință granițele, economia, securitatea, libertatea presei și starea vremii.

Așadar cui servește această retorică simplistă, antagonistă, care dovedește imaturitate, nu curaj, provocare nu diplomație. ceea ce se întâmplă azi in Europa Uniunii, este refacerea filo-germană a marșului către est. Același „Drang Nach Osten” pe care Hitler l-a lansat cu tancurile, Uniunea Europeană îl continuă pentru moment cu armele economice”

– „Orice stat membru trebuie pedepsit dacă iese din marșul către est”

– „O să vină vremea când s-ar putea să fim întrebați de copii noștri: „ce-a căutat România ca parte integrantă a UE în marșul căte Ucraina?”

– „Dacă trăim deja în Imperiul UE care are ca țintă finală să pună steagul cu stele galbene pe Moscova, e bine să știm și noi”

– „Nu e în interesul național sa fim părtași la imixtiunea organizațiilor din care facem parte în jocuri periculoase care vizează de fapt Federația Rusă”

Mihalcea a criticat și ceea ce el percepe a fi o retorică antirusească în România, acuzând mass-media de promovarea unui șablon pro-american și de defăimare a Rusiei. El a exprimat opinia că Uniunea Europeană urmărește un „marș către est”, similar cu strategia nazistă a lui Hitler, deși acum prin mijloace economice, nu militare.

Aceste declarații au atras critici și dezbateri, având în vedere contextul sensibil al relațiilor internaționale și războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *