PSD aruncă în aer țara, prin depunerea moțiunii de cenzură, spune ministrul finanțelor, Florin Cîțu. Demnitarul îi invită pe Marcel Ciolacu și „specialiștii” din PSD la o discuție pentru a-i determina să renunțe la moțiune, arătându-le situația economică din țară care nu suportă un asemenea demers politic.
„Suntem încă în stare de alertă şi au depus această moţiune, deşi este în afara sesiunii Parlamentului. Sunt aceiaşi oameni care au pus condiţii la prelungirea stării de urgenţă, la prelungirea stării de alertă, aceiași oameni pe care i-am numit criminali atunci.
Criza din sănătate nu s-a rezolvat, criza economică s-ar putea să mai continue. În acest moment s-au găsit să arunce ţara în aer. Investitorii străini se întreabă ce se întâmplă cu guvernul. În toată Europa suntem singurii care au această problemă. Doar în România acest grup infracţional controlează Parlamentul şi face orice pentru a distruge România” a declarat Florin Cîțu la Realitatea Plus.
Soluția este, în opinia ministrului de finanțe, ca PSD să renunțe la încercarea de a dărâma guvernul și este gata să-i explice lui Marcel Ciolacu cât rău poate face dacă insistă în schimbarea puterii politice în timpul pandemiei de coronavirus.
„Îi propun domnului Ciolacu să vină cu cele trei garnituri de specialişti la Ministerul Finanţelor Publice să-i explic şi să-i arăt exact situaţia din România, dăm noi cafeaua. Dacă înţeleg ce spun, vor retrage moţiunea. E o invitaţie oficială.
Am făcut un efort pentru a creşte pensiile şi alocatiile. Domnul Ciolacu să-mi găsească o altă ţară care a făcut asta anul acesta” a mai spus Florin Cîţu.
PSD aruncă în aer țara cu moțiunea de cenzură. Guvernul a sesizat Curtea Constituţională cu privire la moţiunea de cenzură iniţiată de PSD. Şeful Cancelariei Primului-Ministru, Ionel Dancă, a acuzat PSD că a încălcat Constituţia, susţinând că scopul depunerii moţiunii de cenzură este de a crea haos, şi le-a cerut social-democraţilor să amâne votul până după pronunţarea CCR.
Curtea Constituţională a României a stabilit data de 1 septembrie ca termen de transmitere a punctelor de vedere de la Guvern şi Parlament privind existenţa unui conflict juridic, urmare a depunerii moţiunii de cenzură în sesiune extraordinară.