Carantinarea la domiciliu a populației nu este o soluție spune Orban
Carantinarea la domiciliu a populației nu este o soluție spune Orban

Carantinarea la domiciliu a populației nu este o soluție, cel puțin nu în acest moment, afirma premierul Ludovic Orban. Izolarea la domiciliu la nivelul întregii țări ar afecta cu certitudine economia, iar intenția Executivului este să evite asta.

„Nu avem în discuții o astfel de eventualitate în momentul de față. Noi am adoptat un set de măsuri care țin cont de modul de transmitere a virusului și așteptăm să vedem eficiența acestor măsuri. Din punctul nostru de vedere, cu cât mai mulți români respectă regulile de protecție sanitară, cu atât viața poate fi mai normală.

Obiectivul nostru este să nu afectăm economia în niciun fel, să asigurăm funcționarea economiei, să luăm cât mai puține măsuri de restricționare și ne dorim ca oamenii să aibă o viață cât mai aproape de normal”, a afirmat Orban, în contextul unei vizite oficiale efectuate în Franța, alături de membri ai Guvernului.

Carantinarea la domiciliu a populației nu este o soluție, spune Orban. Premierul a făcut referire şi la o colaborare în domeniul sanitar, care vizează schimb de experienţă, susţinere reciprocă, precum şi poziţii comune la nivel european în reglementările din domeniul sănătăţii, relatează Digi24.

Orban și miniștrii de resort din domeniile Energie, Apărare și Agricultură au participat la discuțiile cu omologii francezi și semnarea documentului pentru actualizarea Parteneriatului strategic Franța – România și a Foii de parcurs pe următorii 4 ani. Prim-ministrul a precizat că a semnat un document de intenție pentru cooperarea în construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă dar și a reparațiilor care trebuie făcute la reactorul 1. Totodată, discuțiile au avut în vedere și participarea Franței la programul național de înzestrare militară, a spus Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *