Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.
De altfel, preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru joia viitoare CSAT, în sistem videoconferinţă, pe ordinea de zi fiind inclusă şi tematica referitoare la Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România, după cum a anunţat Administraţia Prezidenţială.
Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern
„S-a decis ca această strategie de vaccinare să fie discutată şi aprobată în Guvern în prima şedinţă, care probabil va avea loc în această săptămână, vineri, iar săptămâna viitoare aceeaşi strategie să fie luată în discuţie în CSAT”, declara Klaus Iohannis zilele trecute, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.
El a precizat că, după ce documentul va fi aprobat în Guvern, va fi făcut public şi o perioadă reprezentanţii Ministerului Sănătăţii vor explica întreaga campanie.
Preşedintele şi-a exprimat speranţa că, în momentul în care vor exista date concludente referitoare la vaccinare, scepticismul cu privire la vaccinul anti-COVID va scădea
Ludovic Orban: De la fostul primar general nu am primit decât adrese în care ni se cereau bani
Premierul Ludovic Orban, întrebat joi de ce colaborarea dintre Guvern şi Primăria Generală a Capitalei nu a fost la fel de eficientă şi în timpul administraţiei anterioare, a declarat că de la fostul primar nu a primit „decât adrese în care i se cereau bani”.
„Aici e vorba de seriozitatea unui parteneriat. De la fostul primar general nu am primit decât adrese în care ni se cereau bani. Aici nu e vorba de cerut bani. Aici e vorba de tipuri de finanţări, care trebuie să fie serioase, e vorba de soluţii, care să fie soluţii pe termen lung, în care să avem garanţia că aceste soluţii vor fi implementate. Fostul primar general şi-ar fi dorit să dăm bani, pentru faptul că fostul primar general nu şi-a achitat obligaţia faţă de Termoenergetica de a transfera sumele necesare din subvenţia pentru diferenţă de preţ, motiv pentru care Termoenergetica nu a putut să plătească sumele de bani către ELCEN. Într-o perioadă foarte scurtă de timp s-au acumulat datorii foarte mari, de peste 460 de milioane de lei”, a spus Orban.