Image default
Actualitate

Ludovic Orban: De la fostul primar general nu am primit decât adrese în care ni se cereau bani

Premierul Ludovic Orban, întrebat joi de ce colaborarea dintre Guvern şi Primăria Generală a Capitalei nu a fost la fel de eficientă şi în timpul administraţiei anterioare, a declarat că de la fostul primar nu a primit “decât adrese în care i se cereau bani”.

„Aici e vorba de seriozitatea unui parteneriat. De la fostul primar general nu am primit decât adrese în care ni se cereau bani. Aici nu e vorba de cerut bani. Aici e vorba de tipuri de finanţări, care trebuie să fie serioase, e vorba de soluţii, care să fie soluţii pe termen lung, în care să avem garanţia că aceste soluţii vor fi implementate. Fostul primar general şi-ar fi dorit să dăm bani, pentru faptul că fostul primar general nu şi-a achitat obligaţia faţă de Termoenergetica de a transfera sumele necesare din subvenţia pentru diferenţă de preţ, motiv pentru care Termoenergetica nu a putut să plătească sumele de bani către ELCEN. Într-o perioadă foarte scurtă de timp s-au acumulat datorii foarte mari, de peste 460 de milioane de lei”, a spus Orban.

Ludovic Orban a mențional că actualul primar general, Nicuşor Dan, împreună cu Ministerul Finanţelor şi Ministerul Economiei încearcă să găsească un mecanism prin care să fie diminuate cât mai mult pierderile “generate de decizia politică de a nu vira banii către Termoenergetica”.

„Mă bucură enorm că în Bucureşti, împreună cu un primar general serios, care este hotărât să fie într-un parteneriat cu guvernul, vom putea în următorii ani să facem ceea ce, din păcate, nu s-a făcut în 30 de ani. Să generăm cu adevărat capacităţi de producţie a energiei electrice şi termice moderne, performante, cu randamente de peste 95%, care reduc poluarea drastic şi care în acelaşi timp să permită ca – refăcând şi reţeaua de distribuţie – să putem să furnizăm energia termică către cetăţeni la un preţ mult mai mic. Pentru că, este clar, cu cât sunt randamentele mai mari la producere, cu cât sunt pierderile mai mici pe reţea, cu cât sunt mai mici pierderile din clădiri – pentru că aici vom avea un proiect de care va beneficia Bucureştiul şi pentru izolarea termică a clădirilor – practic, putem să creştem rapid eficienţa energetică a sistemului, randamentul sistemului şi, până la urmă, să oferim servicii de calitate la preţuri mai bune”, a declarat Orban.

Related posts

Ludovic Orban anunță investiții de 65 de milioane de euro în transport și energie

Rareș Bogdan nu exclude să candideze pentru președinția PNL: „Nu regret nimic din ceea ce am spus”

Andrada Ionescu

Mihai Tudose, ironic cu ministrul Sănătății: Vlad Voiculescu e noua Elodia, îl caută toată lumea și nu-l găsește

Andrada Ionescu

Leave a Comment