Programul Rabla clasic și Rabla plus 2021 este lansat miercuri de Ministerul Mediului. Ministrul Tanczos Barna a explicat că acestea sunt instrumentele prin care instituția „își dorește ca parcul auto să fie reînnoit” și „își dorește ca mobilitatea să fie în linie cu tendințele europene și mondiale”.
„Best Electric Car este o competiție în care sunt analizate toate mașinile electrice care sunt astăzi pe piața din România și toate opțiunile, practic, care pot fi alese de cei care vor să beneficieze de sprijinul din Rabla Plus. Astăzi, în ședința de Guvern, vom prezenta bugetul Administrației Fondului de Mediu. AFM este instituția care finanțează Rabla Clasic și Rabla Plus. Sunt programele prin care ministerul își dorește ca parcul auto să fie reînnoit, își dorește ca mobilitatea să fie în linie cu tendințele europene și mondiale. Ne dorim ca viitorul pe care îl pregătim pentru copiii noștri să fie unul mai curat, orașele noastre să fie mai puțin poluate, aerul din București și din toate orașele țării să fie mai puțin poluat”, a declarat Tanczos Barna, miercuri, la sediul MMAP.
Programul Rabla. Numărul mașinilor electrice cumpărate în România, spune ministrul Mediului, „a crescut aproape exponențial” în primele trei luni ale anului, relatează B1TV.
„Bugetul pe care îl prezentăm astăzi în Guvern are un buget dublu pentru mașinile electrice față de 2020. A fost o decizie prin care am venit în întâmpinarea tendințelor internaționale și tendințelor de pe piața românească. Primele trei luni ne-au dat dreptate, se vede că a crescut exponențial aproape numărul mașinilor electrice cumpărate în România în primele trei luni. Acest buget, acest sprijin vine practic în favoarea celor care se gândesc dincolo de mobilitatea și confortul personal, și la impactul pe care îl lasă fiecare dintre noi asupra mediului înconjurător, emisiile de dioxid de carbon și la reducerea acestora pentru a pregăti un viitor mai curat, mai sănătos pentru copiii noștri”, a mai spus Tanczos Barna.
Leave a comment