Image default
Actualitate

Câți români s-au întors din cauza pandemiei. Raluca Turcan: „avem o cifră, însă fluctuantă”

Românii din diaspora s-au întors din cauza pandemiei. Ministrul muncii, Raluca Turcan, susține că aproximativ un milion de români au revenit în țară pentru că nu mai aveau condiții de muncă și trai în țările occidentale afectate de restricțiile anticoronavirus.

„Spre un milion de români” s-au întors în țară din diaspora din cauza pandemiei de coronavirus a declarat marți seară Raluca Turcan, la Digi24.

Avem o cifră, însă este acum fluctuantă, pentru că urmează activitățile sezoniere”, a răspuns Raluca Turcan, întrebată despre românii din diaspora care s-au întors din străinătate din cauza pandemiei.

Sunt unii care pot să se înscrie la sistemul de șomaj, dacă îndeplinesc condițiile. Însă, pe fond, pentru cei care urmează să plece în străinătate avem următoarele măsuri – pentru că am avut aglomerări la aeroporturi, muncă în condiții abuzive din partea angajatorilor în străinătate – și pregătim o ordonanță de urgență care va intra în ședința de guvern săptămâna aceasta sau cealaltă prin care să întărim legătura dintre agențiile de plasare a forței de muncă și angajații care pleacă în străinătate, să creștem gradul de conștientizare și de informare cu privire la condițiile de muncă în străinătate”, a completat ea.

Întrebată ce cifră estimează cu privire la numărul de români întorși în țară din cauza pandemiei, ministrul muncii a spus că „spre un milion”.

Datele statistice arătau că 3-4 milioane de români erau stabiliți peste granițe, la nivelul anului 2020.

Related posts

Turcan somează PSD să oprească discursul populist

Alina Angelescu

Raluca Turcan a anunțat măsurile de sprijin ale Guvernului pentru industria HORECA. Cum ajută Executivul turismul

Constantinescu Gabriel

Care sunt restricţiile care intră în vigoare de astăzi. Ce nu mai avem voie să facem

Andrada Ionescu

Leave a Comment