Suspendarea președintelui Klaus Iohannis nu este dorită la acest moment de PSD, în mijlocul unei crize sanitare și politice. Reprezentanții AUR ar vrea ca președintele României să fie suspendat din funcție în urma apariției și declarațiilor sale la congresul PNL.

PSD nu va iniția suspendarea lui Klaus Iohannis, potrivit lui Marcel Ciolacu. Președintele partidului de opoziție a declarat că va susține un astfel de demers doar dacă Ludovic Orban (PNL) și USR vor demara o astfel de acțiune.

Categoric (n.r. – „am vota suspendarea lui Iohannis”), dar să formăm o majoritate. Noi nu avem o majoritate în Parlament, totuși. Trebuie să fim oameni normali la cap. Avem criză sanitară, economică.

Eu nu cred că în acest moment se va crea o majoritate pentru suspendarea lui Iohannis. PSD a inițiat două suspendări. Îi așteptăm acum pe Orban și pe USR să inițieze acest demers și o să votăm în consecință. PSD nu va iniția un astfel de demers în acest moment”, a declarat Ciolacu, luni seară, la Antena 3.

Potrivit Constituției, este nevoie de semnăturile a unei treimi din numărul parlamentarilor pentru ca propunerea de suspendare din funcție a Președintelui să fie inițiată.

AUR susține suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Partidul AUR a anunțat imediat după alegerile din decembrie 2020 intenția de suspendare a președintelui Klaus Iohannis. Într-un interviu oferit de curând, copreședintele partidului conservator a vorbit din nou pe această temă.

„Aşa ar fi normal, pentru că preşedintele trebuie să fie în afara luptei politice, un astfel de demers trebuia dus sau cel puţin iniţiat după alegerile din decembrie 2020, când preşedintele Iohannis a fost clar jucător activ electoral pentru PNL. A luat doar 25%.

(…) Preşedintele trebuie să fie mediator, ori preşedintele face postări. Înainte avea o placă ‘PSD, PSD’, ăsta era inamicul public şi dădea bine, acum a făcut o postare despre noi. Ori, extremişti, neextremişti, de dreapta, de stânga, cum vrea dânsul, nu cred că are voie să trateze un partid parlamentar care a fost votat de 600.000 de români aproape în felul ăsta. Şi pentru asta Klaus Iohannis merită suspendat şi de data asta, faţă de alte exerciţii similare, cred că românii o să-l dea jos pe Klaus Iohannis”, a declarat Simion.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *