Vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale este susținută de președintele Iohannis. Acesta a afirmat la Adunarea Generală a ONU că medicii și alte persoane ar trebui obligate să se vacccineze.

„Nu este normal ca unii medici să transmită mesaje anti-vaccin”, a declarat Iohannis, într-o discuție cu jurnaliștii care-l însoțesc la New York, relatează B1TV.

În ceea ce priveşte restricţiile impuse în contextul COVID-19, președintele a precizat că acestea vor fi diferenţiate între persoanele vaccinate şi cele nevaccinate. El a mai menționat că certificatul de vaccinare este soluţia pentru mai puţine restricţii.

Vaccinarea obligatorie. Klaus Iohannis, mesaje contradictorii pe fondul crizei COVID-19

Declarațiile cu privire la vaccinarea obligatorie și la restricții ale președintelui de la Cotroceni se contrazic cu cele pe care tot el le-a făcut în cadrul aceluiași eveniment. Iohannis a susținut la Adunarea Generală ONU că autoritățile trebuie să se asigure că restricțiile impune de autorități nu încalcă drepturile fundamentale ale omului, arată sursa citată.

Responsabilitatea principală pentru protecția și promovarea drepturilor omului revine statelor noastre. Trebuie să ne asigurăm cu toții că restricțiile legate de COVID-19 nu amplifică încălcările drepturilor omului”, a declarat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis conduce, de marţi până joi, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care are loc în SUA.

Leave a comment

Lasă un răspuns