Susținător al lui Cîțu, senatorul Eugen Pîrvulescu primește o lovitură grea. O afacere oneroasă demascată chiar de Liviu Dragnea îl prinde din urmă. Lucrurile se complică deoarece Pîrvulescu este plasat sub control judiciar de procurorii DNA.

Susținător al lui Cîțu demascat de Liviu Dragnea

În 2010, Liviu Dragnea era președintele Consiliului Județean Teleorman. Era perioada în care Tel Drum își începea ascensiunea economică, iar Dragnea devenea o stea a politicii. Concurentul social-democratului pe plan local era Eugen Pîrvulescu. Ei concurau atât din punct de vedere politic, cât în afaceri.

După ce Dragnea devenea șeful CJ el a început să ancheteze afacerile oneroase ale lui Pîrvulescu. El descoperă mai multe încălcări ale legii și sesizează procurorii.

Dragnea Pirvulescu

În documentul trimis de Dragnea procurorilor erau vizate patru contracte semnate de Spitalul de Pneumofiziologie din Roșiorii de Vede cu firma lui Eugen Pîrvulescu. „În contracte se menționează că acestea intră în vigoare la data de 24 noiembrie deși ultima semnătură apare în data de 02 decembrie” se arată în raportul întocmit de Liviu Dragnea și transmis procurorilor.

I-a furat lui Dragnea un contract

Eugen Pîrvulescu făcea afaceri în stil mare la Teleorman. Ten Holding era concurenta firmei lui Dragnea, Tel Drum. În 2014, procurorii îl suspectau pe prefectul Nișulescu de faptul că a făcut presiuni asupra lui Gabriel Nicolae Poncea, când acesta era director al Clubului Sportiv Şcolar Turnu Măgurele, pentru anularea unei licitaţii câştigate de asocierea SC Teldrum SA – SC Hidro Olt SRL şi atribuirea ulterioară a contractului privind amenajarea sediului şi a sălii de sport a clubului către altă asociere formată din SC Ten Holding SRL şi SC Hidro Olt SA.

Tot prin intermediul firmei Ten Holding, Pîrvulescu a primit un teren de 10.000 mp lângă insula Belina. Era o perioadă în care Liviu Dragnea abia dacă visa la asemenea chilipiruri. Pîrvulescu avea să devină apoi o stea a PNL după dispariția din politică a lui Liviu Dragnea. Mai întâi suporter al lui Ludovic Orban, apoi susținător al lui Cîțu.

anexa 23 teren langa Belina

Pîrvulescu urmărit de păcatele tinereții politice

Afacerea din 2014 tinde să-l ajungă din urmă pe Eugen Pîrvulescu. A doua zi după ce procurorii l-au pus sub acuzare pentru trucarea unui concurs de la Serviciul de Ambulanță, Pîrvulescu primea o lovitură devastatoare. Clubul Sportiv Școlar Teleorman depunea la Tribunal dosarul nr. 1124/87/2021.

Pefin General Prod și Pefin Pro, două dintre firmele politicianului erau pârâte pentru contracte pe care le câștigaseră cu instituția publică. Dosarul nu a primit încă un termen, dar situația este extrem de complicată pentru Pîrvulescu. Acest proces urmează să scoată la iveală toate documentele legate de aceste combinații financiare. În contextul Congresului PNL, Pîrvulescu, susținător al lui Cîțu poate să piardă tot. O nouă anchetă penală poate să însemne finalul carierei politice a lui Pîrvulescu.

A cesionat o firmă unor străini pentru a șterge urmele

Pefin General Prod, una dintre firmele lui Pîrvulescu a încasat de la stat în perioada 2007 – 2012 peste 3 milioane de euro.

Pentru a șterge urmele, în 2014, Pârvulescu a cesionat firma către cetățenii străini Cassama Cassama Densyl si Angelov Yordan. Firma a mai fost implicat în 2008 în cumpărarea controversată a unui bloc din Alexandria.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *