Infectarea în masă și demolarea controlată a sistemului medical crede Octavian Jurma că reprezintă decizia de redeschidere a școlilor la debutul valului Omicron în România. Decizia autorităților este „dezolantă” este de părere biologul.
„Astfel după ce petrecerile și minivacanța de Revelion au răspândit Omicron în toate orașele din România, școlile vor asigura răspândirea Omicron în toate familiile care au copii la școală în România, iar părinții și bunicii acestor copii le vor răspândi la birou sau în biserici și celor care nu [mai] au copii în scoli. Nici dacă plănuiau un experiment de infectare în masa și demolarea controlată a sistemului medical, nu puteau alege mai bine suprapunerea unor seturi de evenimente de tip super-spreader atât de corect pentru a asigura o explozie de cazuri”, a scris Jurma, pe Facebook.
Infectarea în masă și demolarea controlată a sistemului medical. Efectele Omicron văzute de Jurma
Jurma crede că valul Omicon a debutat deja în România, de pe 27 decembrie, iar vacanța de Revelion combinată cu redeschiderea școlilor nu va face decât să accelereze răspândirea acestei variante de coronavirus.
„Simplificând calculul, dacă vom considera, totuși, 1 ianuarie data de început al valului Omicron, noua tulpină vă deveni dominantă până la finele acestei săptămâni” este sigur Octavian Jurma.
Acesta s-a arătat apoi convins că Omicron are deja o pondere de 50% din numărul de cazuri diagnosticate.
„De săptămâna viitoare Omicron va forța valul în regim turbo și mă aștept să terminăm săptămâna la peste 2,500 de cazuri pe zi (sunt excesiv de rezervat aici)”, a mai scris Octavian Jurma, pe Facebook.
„Debutul valului 5 a fost deci avansat cu aproape 2 săptămâni fata de prognoza INSP, tocmai datorita masurilor de relaxare inoportune, a abandonării certificatului verde și a deschiderii școlilor în cel mai prost moment posibil din punct de vedere epidemiologic.
Dintre cei 3 factori agravanți, deschiderea școlilor în format fizic la 3 zile după petrecerile de anul nou, pentru a recupera o vacanță inutilă și pe care nimeni nu a cerut-o.
Este fără îndoială cea mai irațională măsură posibila dintre toate. Pentru aceasta decizie nu mai trebuie să căutam motive epidemiologice ci motive psihiatrice, în zona de psihopatie”, a mai scris Jurma, citat de B1TV.
Acesta a punctat apoi că ar fi fost corect că școlile să funcționeze în sistem online două săptămâni, timp în care să fie vaccinați copiii cu vârste între 5 și 11 ani.
Octavian Jurma a mai susținut că, probabil, nici de acum încolo Ministerul Sănătățîi nu se vă putea impune în deciziile privind gestioarea pandemiei, totul urmând a fi hotărât, că până acum, de președintele Klaus Iohannis.
„De aceea nu veți auzi nici măcar o scuză pentru prețul plătit de copiii noștri, dimpotrivă, sunt semne că deciziile Ministerului Sanătății vor fi cenzurate în continuare de la Cotroceni prin numirea unui secretar de stat decorat de Președinte pentru obediența sa politică.
Probabil că România Educată nu include și copiii vulnerabili la COVID-19, doar pe cei care vor supraviețui selecției naturale prin infectare impuse de guvern părinților. Astfel părinții nu mai au dreptul să își țină copiii acasă și sunt obligați de lege să îi trimită în clase să se infecteze”, a mai scris Jurma pe Facebook.
Totodată, acesta a atras atenția că tinerii și copiii sunt mult mai vulnerabili în fața tulpinii Omicron.
„Pentru mine faptul că am pierdut mai multe vieți de copii (0-19 ani) în valul 4-Delta în Romania, decât în toate valurile precedente cumulat, demonstrează amplu cât de mult s-a degradat protecția sanătații și vieții copilului în România în ultimul an de pandemie”, a mai concluzionat biologul.