Image default
Actualitate

Ce simptome provoacă infectarea cu noua tulpină COVID. Raed Arafat: „Cu cât secvențiem mai mult…”

Simptome noua tulpină. Simptomele provocate de infectarea cu noua tulpină a coronavirusului nu sunt neapărat mai grave, explică Raed Arafat. Nu modul cum acționează în interiorul organismului este marea problemă, ci faptul că este mult mai contagioasă.

Noua variantă de coronavirus nu aduce simptome mai grave, ci duce la un număr mai mare de pacienți pentru că este mai contagioasă:

„Decizia privind secvențierea este a colegilor de la Ministerul Sănătății, INSP, Spitalul Balș, deci sunt trei instituții care pot să secvențieze. Cu cât secvențiem mai mult, cu atât știm de fapt mai mult care este tipologia care există în România.

Secvențierea nu are un impact asupra tratamentului sau asupra ce medicament prescriem bolnavului. Tulpina nouă nu aduce simptome sau o boală mai gravă, doar că este mai contagioasă și aduce un număr mai mare de persoane infectate”, a precizat Raed Arafat, potrivit Digi24.

Cum pot fi ținute sub control noile tulpine de COVID, mult mai agresive

Simptome noua tulpină. Arafat a subliniat că este posibil ca fiecare persoană testată pozitiv la noua tulpină să fi infectat cel puțin alte două-trei persoane, însă numărul exact poate fi estimat după finalizarea anchetelor epidemiologice:

„În realitate poate să însemne că fiecare persoană a infectat cel puțin încă două trei persoane. Depinde cum s-au mișcat, când au venit să se testeze, de când sunt pozitivi, în ce anturaj au umblat, dacă au folosit mijloace de transport în comun sau mijloace proprii, dacă au participat la activități comune fără portul măștii. Cei care fac anchete o să ne spună cam ce contacte au avut pentru a intra în carantină”, a spus Raed Arafat.

Related posts

Nu va mai fi o nouă relaxare, a spus Raed Arafat. Miercuri au fost înregistrate 555 de cazuri noi de coronavirus

Constantinescu Gabriel

Diana Șoșoacă cere demisia lui Raed Arafat. Îl consideră responsabil de ȘASE tragedii din România

Constantinescu Gabriel

Nelu Tătaru despre valurile de coronavirus: „Cred că noi am lipit toate valurile în acest moment”

Constantinescu Gabriel

2 comments

Tulpina de coronavirus din Africa de Sud face ravagii 25 ianuarie 2021 at 12:01

[…] Tulio de Oliveira este cel care a descoperit tulpina de coronavirus după ce a observat o creștere a infectărilor în luna noiembrie. Spitalele din Africa de Sud […]

Reply
Tulpina nouă de COVID va determina infectări masive în București 25 ianuarie 2021 at 12:34

[…] „Ce trebuie să facem este să reducem numărul de infectări cu orice preţ” a mai spus medicul Octavian Jurma, care a dat ca exemplu Israelul, care a decis să suspende toate zborurile internaţionale de pasageri pentru a evita importul noilor tulpini de COVID. […]

Reply

Leave a Comment