Noile tulpine ale coronavirusului, cum pot fi combătute
emilian popovici

Noile tulpini ale coronavirusului au apărut în Marea Britanie, Brazilia, Africa de SUD și chiar și în Los Angeles. Caracteristica tuturor este că se transmit chiar și mai ușor decât prima variantă a SARS-COV-2. Medicul Emilian Popovici a explicat cum pot fi combătute mutațiile coronavirusului.

Vaccinarea cât mai rapidă este soluția, în cazul tuturor variantelor coronaviruslui, explică medicul Popovici.

Au apărut variante (n.r. de tulpini COVID-19) și o să mai apară. Acest virus, practic luptă în acest război prin generarea de noi variante. Acum deja se vorbește și de o variantă nouă, apărută în California, în Los Angeles, San Diego, care se caracterizează printr-o transmisibilitate mai crescută.

Sunt două lini de acțiune care trebuie urmate: vaccinarea într-un timp de un an de zile a minim 60% din populație și menținerea infecțiilor la nivelul minim posibil, pentru a limita posibilitățile virusului de a genera noi variante.

Pe măsură ce apar variante tot mai transmisibile trebuie să vaccinăm procente din ce în ce mai mari de oameni”, a spus medicul într-o intervenție la B1TV.

Raed Arafat precizări: Când scăpăm de mască?

Noile tulpini ale coronavirusului nu modifică însă mecanismul transmiterii acestuia. Întrebat dacă persoanele vaccinate rămân contagioase pentru cei din jur, medicul a explicat că acest lucru va fi stabilit de studiile care sunt în desfășurare, însă specialiștii cred că vaccinul este eficient și în acest sens.

Chiar dacă cifrele de la efectivitate sunt mai reduse, decât cele mai eficacitate, asta nu înseamnă că vaccinul nu va fi protectiv atât în privința prevenirii îmbolnăvirii celor vaccinați, cât și în privința prevenirii transmiterii de la cei vaccinați, la cei nevaccinați”, a adăugat Emilian Popovici.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *