Image default
Actualitate

Pfizer a redus livrările în România, dar vor fi doze pentru rapel. „Nu se pune problema la acest moment de amânare”

Rezerve de vaccin există pentru persoanele care urmează să fie imunizate cu a doua doză, în rapel, transmit autoritățile române, în condițiile în care Pfizer a anunțat că reduce temporar livrările în mai multe țări UE pentru a-și mări capacitatea de producție în Europa.

Doza de rapel a vaccinului împotriva COVID-19 este asigurată pentru toate persoanele care au făcut prima doză, precizează Grupul de Comunicare Strategică. Săptămâna aceasta, Pfizer a livrat doar jumătate din dozele cerute în mai multe țări din Europa, printre care și România.

Pe 18 ianuarie au ajuns în țară doar 92.340 de doze de vaccin, deși cantitatea prevăzută inițial era dublă, deoarece Pfizer a anunțat că reduce temporar livrările, relatează Digi24

În aceste condiții, există acum o diferență între numărul de persoane care efectuează rapelul pentru următoarele 3 săptămâni și numărul dozelor existente în stoc. Potrivit GCS, există rezerve de vaccin iar necesarul de doze pentru rapel va fi rezervat din tranșele alocate săptămânal pentru România, așa cum au fost confirmate de compania Pfizer, pentru a asigura schema completă de vaccinare pentru fiecare persoană.

Conform precizărilor din prospect și ale OMS, rapelul poate fi făcut la un interval de 21-28 de zile, de la prima doză, existând posibilitatea chiar de a extinde, conform studiilor, până la 42 de zile, fără afectarea eficacității vaccinului, precizează GCS.

„Nu se pune problema la acest moment de amânare a rapelului la nicio persoană”, au precizat autoritățile sanitare.

Related posts

Vaccinul Pfizer este eficient pe noile mutații ale coronavirusului. Cât de mult s-au răspândit

Constantinescu Gabriel

NU este recomandată vaccinarea femeilor gravide cu serul de la Pfizer. Explicațiile medicului Gindrovel Dumitra

Constantinescu Gabriel

Paralizia facială temporară suferită de o doctoriță din România, după vaccinarea cu Pfizer, explicată de Virgil Musta

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment