Două cazuri noi de infectare cu noua tulpină a coronavirusului s-au identificat la București. Mutația coronavirusului, identificată inițial în Marea Britanie, este considerată mult mai contagioasă. Pacienții sunt în izolare la domiciliu, cu simptome ușoare.

Analizele de laborator care au confirmat prezența noii tulpini au fost realizate la Institutul Matei Balș. Ambele cazuri sunt din București. Însă, niciuna dintre cele două persoane nu a călătorit în afara țării. Ceea ce arată că această variantă a coronavirusului se răspândește comunitar.

Pacienții sunt în stare generală bună, se află izolați la domiciliu și sunt supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare, informează Ministerul Sănătății. În prezent, și alte teste de secvențializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului INBI „Matei Balș”, cu rezultate în curs, relatează Digi24.

Ministerul Sănătății recomandă populației să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.

„Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea socială și igiena mâinilor”, se mai arată în informarea făcută publică de autorități.

Vineri, comitetul pentru situații de urgență București a decis relaxarea măsurilor, vizată fiind industria HORECA, fiind permisă redeschiderea restaurantelor, cinematografelor, teatrelor și sălilor de jocuri la interior.

Bucureștiul se relaxează. Se redeschid restaurantele la interior. Iată lista completă și de când se aplică măsurile

Primul caz, depistat la Giurgiu

O tânără din Giurgiu a fost primul pacient cu coronavirus din România la care a fost identificată tulpina din Marea Britanie a SARS-CoV-2, la începutul lunii ianuarie. Testul său a fost prelucrat tot în laboratorul Institutului Matei Balș din București.

Tânăra în vârstă de 27 de ani din Giurgiu, care a prezentat simptome ușoare și nu a rămas internată în spital după recoltarea probelor, nu a călătorit în Marea Britanie.

Având în vedere apariția de cazuri noi de infectare cu noua tulpină în București, Ministerul Sănătății a recomandat astăzi Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *