Se redeschid la interior restaurantele, cinematografele, sălile de jocuri și teatrele, dar nu mai mult de 30% din capacitatea fiecărei unități. Decizia Comitetului pentru situații de Urgență se aplică începând de luni, de la ora 0.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis relaxarea măsurilor în Capitală după ce incidența îmbolnăvirilor a scăzut. Portul măștii în public și celalelate restricții rămân valabile.

Se redeschid la interior societățile din HORECA. „Este a treia zi consecutivă cu incidență sub 3 la mie. A trebuit să convocăm comitetul. S-a hotărât ca începând cu 25 ianuarie, ora 0:00 să fie relaxate mai multe măsuri. Așa cum am prezentat deja relaxarea vizează domeniul Horeca. O capacitate de maxim 30%, cu respectarea tuturor normelor. În domeniul sălilor de spectacol, teatre, cinamatografe, cu 30% prezența publicului. Li se permite funcționarea cu public și sălilor de jocuri de noroc, tot așa, cu 30% din capacitate, între 6 diminteața și ora 21…

Vom fi intransigenți. Am hotărât intensificarea controalelor”, a declarat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, citat de Digi24.

Municipiul Bucureşti a rămas pentru a treia zi consecutiv în zona galbenă în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus cumulată la 14 zile, după ce vineri a înregistrat 2,52 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua precedentă, când a avut 2,69 cazuri la mia de locuitori. În aceste condiții, este de așteptat să existe o relaxare a restricțiilor începând de sâmbătă.

Unul din patru români a fost infectat cu coronavirus, iar asta nu se vede în statisticile oficiale. Explicațiile unui imunolog

Vlad Voiculescu a fost împotriva relaxării

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a cerut menținerea restricțiilor din Capitală, printr-o scrisoare deschisă trimisă la CMBSU, vineri.

Ministerul Săntății susține că au fost indentificate în București două noi cazuri de infecție cu tulpina britanică a virusului Sars-Cov-2 Un caz de infecție cu această variantă a coronavirusului ar fi fost identificat astăzi în zona limitrofă a Bucureștiului, se arată în scrisoare.

„Considerăm că în contextul național și european, măsurile de relaxare reprezintă un risc major”, precizează ministrul, care susține că alte relaxări ar pune în pericol redeschiderea școlilor, care este o prioritate.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *