Rareș Bogdan reia atacul

Europarlamentarul Rareș Bogdan își continuă seria criticilor la adresa președintelui PNL, Ludovic Orban, începută zilele trecută. Primvicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, spune că Orban trebuia să plece din fruntea partidului încă din decembrie, subliind însă că nu i-a cerut demisia acum.

„A fost un interviu în care eu am făcut o analiză. Din păcate, nimeni nu s-a aplecat asupra analizei. Nu am spus că Ludovic Orban trebuie să plece acum, trebuia să plece atunci când am pierdut alegerile, dar atunci nu s-a făcut nicio analiză. Nu a plecat, nicio problemă, se poate pleca la congres sau poate rămâne, nu e o chestiune vitală. Dar analiza trebuia făcută și trebuie făcută, pentru că PNL nu a făcut o analiză a modului în care s-a greșit”, a declarat Rareș Bogdan pentru tabloidul Libertatea.

Rareș Bogdan: „Florin Cîțu e primul premier cu adevărat reformist”

Totodată, Rareș Bogdan a spus că Florin Cîțu nu este privit un premier de „sacrificiu”,

„Au fost voci care s-au uitat spre Cîțu ca fiind un premier de cursă scurtă. Eu zic nu. Cîțu trebuie privit ca un premier de patru ani și sprijinit, pentru că e premierul PNL, noi l-am votat. Nu trebuie nici sacrificat, nici încurcat. Florin Cîțu e primul premier cu adevărat reformist, e pro business, are școală, înțelege finanțe și e liberal autentic. Plus că a stat pe corabia aia anul trecut și a reușit să țină economia în creștere”, a mai punctat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul Rareș Bogdan este dse părere că pașaportul de vaccinare pentru care premierul Greciei militează ar putea fi de fapt o restricție suplimentară.

Bogdan: „Nu trebuie noi să formăm opreliști suplimentare”

„E complicat și restrictiv să spui pașaport. În cadrul grupului premierul grec e principatul promotor. Asta și pentru că au un PIB foarte mare provenit din turism. Și alți premieri susțin acest certificat. Mă tem însă să nu fie o restricție suplimentară. Deja sunt restricții în privința unor țări. Dar un carnet de vaccinare poate să existe. Să sperăm că o parte dintre români vor înțelege să se îndrepte către centrele de vaccinare. Dar trebuie să fim extrem de atenți”, a spus Rareș Bogdan.

„Libertatea este scumpă și a fost greu de câștigat! Nu trebuie noi să formăm opreliști suplimentare. Cu cât avem mai puține restricții este cu atât mai bine pentru cetățeanul european. Depinde cu ce comparăm campania de la noi. Cu Israelul? Sigur că numărul e mai mic. Dar nu o putem face deoarece infrastructura e diferită. Nu aș spune că nu sunt mulțumit. Faptul că a căzut platforma e rușinos, mai ales într-o țară cu IT-iști. E vina altora”, a declarat Rareș Bogdan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *