Școlile din Giurgiu au început online cursurile. Nu sunt bani de căldură
Școlile din Giurgiu au început online cursurile. Nu sunt bani de căldură

Școlile din Giurgiu au început online cursurile, de luni, 3 ianuarie, dar nu din motive epidemiologice. Nu mai sunt bani pentru asigurarea căldurii, așa că elevii au fost trimiși să învețe acasă.

Facturile la gaze sunt mai mari chiar și de patru – cinci ori față de iarna trecută, ajungând până la 23.000 de lei pentru mai puțin de o lună de încălzire într-o clădire școlară, a declarat Veronica Adelina Sîrbu, Inspectorul Școlar General, pentru edupedu.ro, citată de B1TV.

Școlile din Giurgiu au început online cursurile. Au venit facturi și de 230 de milioane

E pentru prima dată când se confruntă cu o astfel de problemă: „Facturile sunt extraordinar de mari, au venit la școli pentru trei săptămâni facturi de 220-230 de milioane, sunt imense… față de anul trecut, facturile au crescut de patru – cinci ori” a precizat inspectorul.

Veronica Adelina Sîrbu a mai spus că sunt 6.063 de elevi care învață online: „Avem echipamente, internet, din acest punct de vedere totul este în regulă. Noi sperăm să se rezolve această problemă până la sfârșitul săptămânii, poate chiar mai devreme de atât”.

Având în vedere dificultăţile financiare cu care ne confruntăm, vă informăm că nu putem continua asigurarea agentului termic în şcoli, motiv pentru care, în perioada 3-9 ianuarie, cursurile în şcolile din municipiul Giurgiu se vor desfăşura online”, a comunicat Inspectoratul Judeţean Şcolar de către Primăria Municipiului Giurgiu.

La finele anului trecut, Adrian Anghelescu, primarul municipiului Giurgiu, a atras atenția că fără un ajutor financiar de la Guvern nu poate fi asigurat agentul termic în unităţile de învățământ din oraș. El a punctat atunci că există posibilitatea ca școala să înceapă online din 3 ianuarie, lucru care s-a și întâmplat.

Luni, elevii de gimnaziu şi liceu s-au întors la cursuri, preșcolarii și cei din clasele primare urmând a rămâne în vacanţă până pe 9 ianuarie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *