Prețul petrolului scade în continuare pe fondul recesiunii la nivel global. Economia celui mai mare cumpărător, China, a încetinit din evoluția, ceea ce a dus la cerere mai mică de țiței, astfel că prețurile s-au dus în jos.
La bursa New York Mercantile Exchange, cotaţiile futures pentru ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în luna septembrie au scăzut cu 0,44 dolari, sau 0,5%, la 88,97 dolari per baril, în timp ce cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului a coborât cu 0,73 dolari, la 94,37 dolari, relatează Reuters, citat de Hotnews.
În precedenta sesiune, atât cotaţiile pentru ţiţeiul WTI, cât şi cele pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu aproximativ 3%.
Banca Centrală a Chinei a redus dobânzile pentru a stimula economia, care a încetinit neaşteptat în iulie, pe fondul restricţiilor impuse de autorităţile de la Beijing şi al crizei din sectorul imobiliar.
„În general, preţurile materiilor prime sunt sub presiune, după ce datele economice din China din iulie sunt mult mai slabe decât se estima anterior, ceea ce a reînnoit temerile privind evoluţia cererii”, a apreciat Yeap Jun Rong, analist la IG Group.
În Statele Unite, producţia totală în principalele bazine de şisturi bituminoase ar urma să crească în septembrie la 9,049 milioane bpd, cel mai ridicat nivel din martie 2020, conform unui raport al Agenţiei pentru Energie din SUA.
Prețul petrolului a început să scadă la nivel mondial în iulie, după ce în iunie înregistrase un maxim al anterioarelor trei luni.
Pe 16 iulie Arabia Saudită a anunțat că își va crește producția cu 3 milioane de barili de petrol pe zi după ce președintele american Joe Biden a purtat discuții cu prințul moștenitor Mohammad bin Salman în acest sens în timpul vizitei oficiale pe care a efectuat-o în regatul saudit.
Anterior, producția zilnică de petrol a Arabiei Saudite era de 10 milioane de barili.
Leave a comment