Prețurile la energie reprezintă preocuparea tuturor partidelor din coaliție
Prețurile la energie reprezintă preocuparea tuturor partidelor din coaliție

Prețurile la energie reprezintă preocuparea tuturor partidelor din coaliție, spune președintele PSD Marcel Ciolacu, care așteaptă însă soluții de la Ministerul Energiei, cel puțin pentru oprirea speculei.

Nu sunt tensiuni în coaliția de guvernare, având în vedere preocuparea pe care o au toate partidele pentru găsirea unei soluții pentru prețul la energie, spune Marcel Ciolacu, potrivit B1TV.

Din punctul meu de vedere nu este nicio tensiune. Prioritatea unu este să găsim soluțiile cele mai bune pentru prețurile la energie. Sunt două componente clare: este această perioadă când energia este vândută și să vedem abordarea pentru anul viitor când încă 75% din energie nu este vândută.

Mai este abordarea care privește ministerul Finanțelor. Este o supraimpozitare a producătorilor dar aceștia au vândut energia cu această supraimpozitare cu 400-500 de lei, iar energia se vinde la 2.200-2.800-3.000 de lei pe vârf. Vom constata la sfârșitul anului că România a consumat cât a produs. Trebuie să găsim o soluție tehnică pentru vârfuri de consum. De asta suntem interconectați la Europa” a spus președintele PSD.

Marcel Ciolacu a precizat că nu este în regulă ca energia verde produsă în România să fie exportată:

„Statul român dă certificate verzi pentru energia verde. Cum să dai stat român certificate verzi iar energia verde produsă în România să o exportăm? Sunt lucruri bizare iar ministerul energiei trebuie să vină cu propuneri”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *