Regulamentul pentru parcare va fi modificat, după ce a început să fie aplicat în Capitală din septembrie 2022. Va fi un tarif unic de 5 lei pe oră, cu o perioadă de 15 minute pentru reînnoire. Modificările vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023.
Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat că noile reglementări pentru parcare vor fi aprobate în Consiliul General pe 22 decembrie. Noile reguli de parcare în București vor fi aprobate săptămâna viitoare în Consiliul General, arată B1Tv.
Viceprimarul Capitalei susține că tariful unic de parcare va fi de 5 lei pe oră.
„Nou! preluat din dezbatere – după expirarea timpului rezervat pentru parcare, se alocă 15 minute gratis pentru efectuarea unei plăți noi sau pentru eliberarea locului de parcare”, spune Stelian Bujduveanu. Un abonament zilnic va fi 25 de lei, în timp ce unul lunar va costa 500 de lei.
„Important! Riveranii vor plăti 50 lei lună și vor putea să parcheze oriunde în apropierea casei”, a precizat Stelian Bujduveanu.
Nu în ultimul rând, el a declarat că Direcția de Transporturi din PMB și Comisia Tehnică de Circulație vor implementa noi planuri de sistematizare a traficului prin:
– Locuri de parcare noi în Centru
– Sensuri unice pe străzile din interiorul inelului central de circulație
– Benzi unice pentru transportul public
Viceprimarul a vorbit și despre veniturile încasate de municipalitate din parcări.
„Venituri noi la buget – Primele 10.000.000 lei din Parcări! Aceasta este valoarea dividendelor pe care Primăria Capitalei le va încasa, pentru anul 2022, de la operatorul serviciului public de parcări, Compania Municipală Parking București (CMPB). PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ULTIMII 30 DE ANI parcările aduc venituri pentru bugetul orașului!”, a adăugat el.
Stelian Bujduveanu susține că banii vor fi folosiți pentru reparații trotuare, străzi sau lucrări de sistematizare a traficului.
„De anul viitor, mărim și Redevența pentru operatorul parcărilor! Acum, aceasta este de doar 1% – mult prea mică în raport cu fluxul financiar generat din operarea serviciului public de parcări. Redevența pentru oraș va fi una mult mai mare, pentru că obiectivul principal este să CREȘTEM VENITURILE MUNICIPALE, nu pe ale operatorului CMPB”, a mai spus adjunctul primarului.