Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) a deschis licitația pentru atribuirea unui contract cu privire la cumpărarea a 15.000 de tablete PC în valoare de 2,3 milioane de euro. Achiziția face parte din cadrul unui proiect ce are în vedere creșterea calătății sistemului de asistență socială și a numărului de asistenți maternali din cadrul comunității cu ajutorul indroducerii de instrumente și proceduri, dar și prin îmbunătățirea nivelului de competențe al profesioniștilor din sistem.

Autoritatea contractantă reprezintă o instituție publică aflată în subordinea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Aceasta își desfășoară activitatea în baza Hotărârii Guverului Nr. 233/2022 privind atribuțiile, organizarea și funcționarea Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

Ce presupune implementare proiectului TEAM-UP

În cadrul proiectului TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor, asistenții maternali vor putea continua formarea prin accesarea platformei digitale ce va fi creată astfel încât orice asistent maternal va putea parcurge anual cursuri pentru formare. Astfel, A.N.P.D.C.A va pune la dispoziția cursanților și a asistenților maternali, tabletele ce fac obiectul prezentei proceduri de achiziție.

Durata implementării proiectului TEAM-UP este de 120 de luni. Perioada a începutr din ianuarie 2014 și se va încheia în decembrie 2023. Valoarea totală a proiectului este de 2,657 miliarde de lei. Contribuția financiară a Uniunii Europene este de 2,243 miliarde de lei. De la bugetul național au fost alocate 332 de milioane de lei. În același timp, contribuția proprie a beneficiarului/partenerilor a fost de 81 de milioane de lei.

Achiziția presupune furnizarea a 15.000 de tablete PC necesare pentru a fi utlizate de asistenții maternali în vederea  accesării și utilizării platformei digitale creată în cadrul proiectului. Platforma digitală va conține module de tip e-learning, module de educație digitală și baze de date relevante pentru rețeaua de asistență maternală și personal specializat din sistem. Astfel, cu ajutorul tabletelor, utilizatorii vor putea continua formarea prin accesarea platformei digitale ce va fi creată, în așa fel încât, orice asistent maternal să poată parcurge anual cursuri de formare, să acceseze o serie de surse de informare sau de medii online de dezbatere.

A.N.P.D.C.A are misiunea de a monitoriza respectarea drepturilor tuturor copiilor și de a lua toate măsurile necesare pentru a contribui la creacrea unei societăți demne pentru copii, implicând în acest proces și autoritățile administrației publice locale și centrale, societatea civilă, părinții și copii.

Cerințe specifice pentru tabletele PC

Tabletele trebuie să prezinte următoarele cerințe specifice:

  • Să funcționeze în orice rețea publică de telefonie mobilă.
  • Să aibă husă de protecție.
  • Ecran IPS/ TFT LCD capacitate minim 16M culori, rezoluție 1280×800 px, dimensiune 10”.
  • Android 10 certificat GMS.
  • Memorie internă de 32GB, 3GB RAM
  • Slot microSD cu suport până la 128 GB.
  • Cameră foto spate 5 MP, cameră foto față 2MP.
  • Baterie Li-Po 5000 mAh.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul