Mogoșoaia

Consilierii locali ai uneia dintre cele mai bogate comune din apropierea Capitalei refuză să își folosească bunurile proprii în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Este vorba despre Mogoșoaia, cunoscută, printre altele, pentru Touareg-urile poliției locale.

Astfel, una dintre prioritățile celor 15 consilieri locali a fost cumpărarea unor tablete și telefoane de serviciu, cu acces la internet. Cheltuielile vor fi suportate din bugetul local, adică din banii contribuabililor.

În ultima ședință din 2020 a Consiliului Local din Mogoșoaia, autoritățile locale au aprobat o hotărâre în acest sens. Decizia a fost motivată de faptul că ședințele Consiliului Local au loc mai mult online, în această perioadă. Propunerea a venit din partea primarului PNL, Paul Mihai Nicu Precup.

Potrivit documentelor afișate pe site-ul primăriei, consilierii locali au aprobat cumpărarea a 13 telefoane mobile Samsung Galaxy A10. Prețul unui asemenea dispozitiv depășește 700 de lei. Totodată, autoritățile locale din Mogoșoaia au votat achiziționarea a 15 tablete. Este vorba despre Lenovo Tab M10, care costă cel puțin 800 de lei. Se adaugă, desigur, prețul abonamentelor, care includ internet. La un calcul simplu, suma alocată acestei achiziții depășește lejer 20.000 de lei.

Fiecare consilier local va semna un contract de comodat, pe perioada mandatului (2020 – 2024). Asta, în condițiile în care profesorii și elevii școlii din comună pot folosi tabletele primite de la primărie doar în anul școlar în curs.

 

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *