Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: „Am cerut Poliției Locale să intensifice controalele în teren privind spațiile private neîngrijite”

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a anunțat, marți, pe Facebook, că a cerut Poliției Locale să verifice în teren spațiile private neîngrijite și că, în urma controalelor, s-au aplicat amenzi serioase:

„Facem curățenie, dar o și păstrăm. Am cerut Poliției Locale să intensifice controalele în teren. S-au aplicat amenzi serioase pentru spațiile private neîngrijite. O parte au înțeles și au curățat, pentru ceilalți a fost votata supraimpozitarea în ultima ședință de Consiliu Local. Începem acțiunile și pe zonele publice unde se adună de regulă gunoi. Vom lua rând pe rând fiecare cartier, fiecare stradă. Spațiul public nu va mai fi batjocura nimănui”, a transmis pe Facebook Radu Mihaiu.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: „Am cerut Poliției Locale să intensifice controalele în teren privind spațiile private neîngrijite”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat, într-o postare pe Facebook, că toate unitățile de învățământ din sector pot fi redeschise în siguranță și cere școlilor să decaleze orele astfel încât copiii să nu aibă pauze în același timp, iar clasele să fie aerisite la fiecare 20 de minute.

„Am încredere că împreună putem redeschide școlile în siguranță. La Sectorul 2 toate unitățile de învățământ sunt pregătite conform cerințelor. Reîntoarcerea copiilor în bănci nu putea fi amânată. Nimeni nu ne poate spune azi când va dispărea cu totul pandemia. E clar că nu putem aștepta la nesfârșit pentru a ne relua viața. De luni funcționăm în scenariul galben”, a scris Radu Mihaiu.

„Copiii de grădiniță, ciclul primar, clasa a 8-a și a 12-a revin la școală. Avem aproape un an de când trăim cu acest virus. Cunoaștem riscurile și efectele măsurilor. Suntem oricând pregătiți să ne adaptăm dacă circumstanțele o vor cere”, a scris Radu Mihaiu.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, mai precizează că, deși nu se află printre recomandările oficiale, a rugat școlile din Sectorul 2 să implementeze două măsuri suplimentare:

1. decalarea orelor astfel încât nu toți copiii să aibă pauză în același timp
2. aerisirea la fiecare douăzeci de minute.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *