Ministerul Finanțelor și-a achiziționat servicii poștale și de curierat. Poșta Română urmează să încaseze în decursul a 4 ani peste 146 de milioane de lei, adică 29,5 milioane de euro. Prin prestarea acestor servicii va fi asigurată transmiterea trimiterilor poștale ce conțin acte administrativ-fiscale contribuabililor, persoane fizice sau juridice din toată țara. Notificările trimise au o rată de recuperare a datoriilor foarte mică, dar trimiterea acestora este necesară pentru realizarea arhivelor.

Serviciile poștale și de curierat rapid pentru preluarea, prelucrarea, transportul și livrarea trimiterilor poștale, sunt defalcate pe 3 loturi. Lotul 1 face referire la trimiterile poștale și la coletele interne și internaționale în vederea comunicării destinatarilor de plicuri și colete derulate prin Compartimentul de Coordonare a Documentelor. Lotul 2 face referire la serviciile de curierat rapid intern și internațional adresate organismelor interne și internaționale, iar lotul 3 face referire la trimiterile poștale interne cu caracter de regularitate, în vederea comunicării contribuabililor a actelor administrativ-fiscale procesate de Unitatea de Imprimare Rapidă din Râmnicu Vâlcea.

Pe ce se duc 30 de milioane de euro

Pentru lotul 1 al contractului sunt achiziționate servicii de corespondență pentru minim 136.536 și maxim 157.016 trimiteri. Serviciile achiziționate sunt de: corespondență internă, corespondență neprioritară, corespondență externă, corespondență externă cu confirmare de primire, corespondență neprioritară internă cu confirmare poștală de primire, colete poștale interne, colete poștale cu confirmare de primire, colete poștale internaționale și colete poștale internaționale cu confirmare de primire. Valoarea totală a lotului este de 452,1 mii de lei, fără TVA. Pentru lotul 2 sunt achiziționate servicii de corespondență pentru minim 870 și maxim 1000 de trimiteri. Serviciile achiziționate sunt: colete poștale interne de curierat rapid și colete poștale internaționale de curierat rapid. Valoarea totală a lotului este de 104 mii de lei, fără TVA.

Pentru lotul 3 al contractului sunt achiziționate servicii de corespondență pentru minim 50.086.957 și maxim 57.600.000 trimiteri. Serviciile achiziționate sunt: servicii de corespondență internă și corespondență internă cu recomandată, corespondență simplă adresată contribuabililor cu un conținut publicitar, corespondența documentelor express, corespondență neprioritară, cu confimare de primire în plicuri personalizate ANAF, colete cu confirmare de primire de maxim 10 Kg. Valoarea totală a lotului este de 145 de milioane de lei, fără TVA.

Contractul a fost atribuit pentru Poșta Română, principalul jucător din piața serviciilor de poștă și curierat din țara noastră. Compania deținută de statul român prin Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării  în proporție de 93,6% și de Fondul Proprietatea în proporție 6,4%, a raportat în 2021 o cifră de afaceri de 1,356 miliarde lei și un profit de 42,5 milioane de lei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *