PSD (Partidul Social Democrat) susține, într-un comunicat de presă, că Guvernul Cîțu trebuie să demisioneze dacă până la sfârșitul lunii septembrie 2021 nu sunt imunizați 10,4 milioane de români.

PSD le cere partidelor din coaliție să își asume politic obiectivul anunțat de premierul Florin Cîțu.

„Partidul Social Democrat solicită partidelor din coaliția de guvernare să își asume politic obiectivul enunțat de premierul Cîțu, de a imuniza 10,4 milioane de persoane până cel târziu la finalul lunii septembrie 2021. Eșecul în atingerea acestui obiectiv trebuie să conducă în mod automat la demisia guvernului și la formarea unei noi majorități parlamentare, capabilă să gestioneze pandemia și să relanseze economia”, se arată în comunicatul PSD.

De asemenea, PSD cere guvernului să prezinte un calendar clar pentru ridicarea restricțiilor.

„Totodată, având în vedere caracterul temporar al îngrădirii unor drepturi constituționale în contextul pandemiei, actuala putere are obligația politică de a-și asuma un calendar clar, cu repere exacte, în ceea ce privește încetarea restricțiilor odată cu creșterea nivelului de imunizare a populației prin campania de vaccinare și cu scăderea ratei de infectare”, mai transmit social democrații.

Robert Negoiță vrea să se întoarcă în PSD

Robert Negoiță, primarul sectorului 3, este în discuții cu liderii social-democrați pentru a reveni în PSD. El spune că a găsit și o soluție pentru a nu-și pierde mandatul de primar, în condițiile în care a candidat pe listele formațiunii București 2020: fuziunea cu PSD, potrivit Digi 24.

Vom vedea, am avut o discuție cu președintele partidului, cu secretarul general, cu președintele Consiliului Național și cu alți colegi. Putem să gândim un proiect de reformare, de reorganizare, de îmbunătățire, ceva solid”, a spus Negoiță la Digi24.

Robert Negoiță a adăugat că deja s-au întâmplat lucruri „benefice” în PSD, referindu-se la plecarea „unor persoane” din partid. Un alt motiv este acela că social-democrații sunt acum în opoziție.

Partidele nu se reformează la guvernare, ci în opoziție. PSD are o șansă să se reformeze, o șansă să-și îmbunătățească abordarea”, a spus Robert Negoiță.

 

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *